Luisternamiddag Cultuurkring

Op 15 november organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een luisternamiddag met deze keer: ‘Winterreise’ van Frans Schubert.Luisternamiddag Cultuurkring

18-11-2018 14:09 – Ingezonden door Redactie

Op 15 november organiseert de Cultuurkring Hamont-Achel een luisternamiddag met deze keer: ‘Winterreise’ van Frans Schubert. Deze presentatie wordt gegeven door musicologe Rose-Marie Hendriks en vindt plaats in het dienstencentrum De Kring, Bosstraat 7 Hamont. De toegang is € 6 per activiteit (inclusief koffie/thee). Met een cultuurpas heeft u gratis toegang. De liedcyclus Winterreise stamt uit de laatste periode van Franz Schuberts lied productie. De componist vond zijn eigen droefgeestige stemming geheel weerspiegeld in gedichten van Wilhelm Müller. Op een indringende manier weet Schubert ons mee te voeren door een ijzingwekkend winters landschap en verklankt hij subliem de diepste zielroerselen, verborgen angsten en onbekende verlangens van een eenzame, dolende man.

Powered by Blog Grabber