Maarheeze herpakt zich, maar wint niet

Een derby tussen Maarheeze en DOSL stond al jarenlang niet op het programma. Het werd een derby zoals iedereen zich moet wensen: strijd, doelpunten, kansen en uiteindelijk tevredenheid met de uitslag.Maarheeze herpakt zich, maar wint niet

25-03-2019 14:30 – Ingezonden door Redactie – Foto Mieke Mulder

Een derby tussen Maarheeze en DOSL stond al jarenlang niet op het programma. Het werd een derby zoals iedereen zich moet wensen: strijd, doelpunten, kansen en uiteindelijk tevredenheid met de uitslag.
Om met dit laatste te beginnen, het werd 1-1. Een stand die al na 17 minuten op het scorebord stond. Een misverstand in de achterhoede van DOSL gaf de alerte Remy Verhoeven de kans op een eenvoudige 1-0. Daarna herpakte DOSL zich goed en na 17 minuten was een rake kopbal van Menno Bekkers die de stand weer in evenwicht bracht. Vervolgens was het ruim 30 minuten lang eenrichtingsverkeer op het doel van Maarheeze. Zonder grote kansen was duidelijk dat DOSL de bovenliggende partij was. ?Toch bleek dat de rust door Maarheeze benut was om orde op zaken te stellen. Want na een aarzelend begin in de 2e helft was Maarheeze, na tactisch ingrijpen van Richard vd Kerkhof, volledig terug in de wedstrijd. Maarheeze hervond zich en dat resulteerde zich in meerdere kansen op een hernieuwde voorsprong. Allereerst een 1 op 1 situatie voor Ton vd Pas, gevolgd door twee identieke kansen voor Koen Wilbers en Remy Verhoeven. Echter Joep Smulders was de sta-in-de-weg en zoals reeds was aangegeven bleef het bij 1-1. Een wedstrijd vol strijd en kansen, waarbij de voetballers respectvol naar elkaar waren. Kortom een prima derby onder het mooie lenteweer.
Komende zondag speelt Maarheeze wederom thuis, nu tegen Neerkandia. We rekenen andermaal dat onze supporters achter ons team olv Richard vd Kerkhof gaat staan.

Foto’s Mieke Mulder

Powered by Blog Grabber