Maarheeze kleurt oranje tijdens Koningsdag 2018

Geen enkele reden om dit jaar met Koningsdag niet in Maarheeze te blijven! Met een bijzonder compleet dagprogramma valt er dit jaar voor jong en oud genoeg te zien en doen, om een leuke dag te beleven…Maarheeze kleurt oranje tijdens Koningsdag 2018

26-04-2018 11:11 – Ingezonden door Redactie

Geen enkele reden om dit jaar met Koningsdag niet in Maarheeze te blijven! Met een bijzonder compleet dagprogramma valt er dit jaar voor jong en oud genoeg te zien en doen, om een leuke dag te beleven gewoon in eigen dorp.

De ochtend is traditioneel vooral voor de jeugd. Vanaf 9.15 uur verzamelen zij zich met hun versierde voertuigen – wat alles wat op wieltjes van A naar B kan, mag meedoen dit jaar – en vaak ook in een mooie Koningsdag-outfit bij Marishof. Om 9.45 uur vertrekt deze bont versierde stoet onder leiding van Poort van Brabant richting De Smeltkroes (route Smits van Oyenlaan – Stationsstraat – Kijkakkers).

Hier zal wethouder Frans Kuppens iedereen vanaf het bordes officieel welkom heten, en bekend maken wie volgens de jury met de mooist versierde voertuigen aan de optocht heeft deelgenomen. Daarna volgt het officële startsein voor de kindervrijmarkt én het spelprogramma in en om de Smeltkroes. Met hulp van veel verenigingen staat er weer een keur aan leuke activiteiten op de rol. Wat dacht je van het brandweerspel, de scootmobielrace, de bungee-run, paard- en ponyrijden of een rondje door Maarheeze met de huifkar? Of je vermaakt je binnen met een hockeyparcours, een partijtje snel-schaken, props knutselen voor in de fotostudio of een slagwerk-workshop van Poort van Brabant. En dan hebben we echt nog lang niet alles opgenoemd! Iedereen die een spelkaart à 2,50 koopt, mag deelnemen. Diverse traktaties, iets te drinken en een leuke herinneringsbutton zijn bij deze prijs inbegrepen.

Haasten hoeft niet meer: het ochtendprogramma eindigt om 14.00 uur, en is daarmee een uurtje langer dan vorige jaren. De oranje draad wordt vanaf dan weer opgepakt bij’Koningsdag in de Kerkstraat‘, waar door café-restaurant Borgondia een gratis toegankelijk muzikaal buitenprogramma is samengesteld. Speciaal voor de jeugd zullen daar ook springkussens bij aanwezig zijn.

Een en ander valt na te lezen op de site www.koningsdagmaarheeze.nl en op de facebookpagina van het Oranjecomité Maarheeze. Tot ziens bij Koningsdag 2018 in Maarheeze!

Powered by Blog Grabber