Maartje van Rooij, Voedings-en gezondheidscoaching; specialist in ontzuren “60 tot 80 procent van de chronische ziektes kan voorkomen worden door een gezonde manier van leven”.

“Als je eet wat er in de supermarkt te koop is is de kans groot dat je van binnen eigenlijk te zuur bent. En daarmee maak je het je lichaam een stuk lastiger om gezond te blijven”. Aan het woord is Maartje…Maartje van Rooij, Voedings-en gezondheidscoaching; specialist in ontzuren “60 tot 80 procent van de chronische ziektes kan voorkomen worden door een gezonde manier van leven”.

21-01-2019 12:02 – Ingezonden door Redactie

“Als je eet wat er in de supermarkt te koop is is de kans groot dat je van binnen eigenlijk te zuur bent. En daarmee maak je het je lichaam een stuk lastiger om gezond te blijven”. Aan het woord is Maartje van Rooij, voedings-en gezondheidscoach te Budel. “Dagelijks aandacht vestigen aan de zuur-base balans van je bord is daarom belangrijk als je je lichaam gezond wilt houden”.

Wat is verzuring?
“Voor veel mensen is het niet bekend dat allerlei gezondheidsklachten kunnen voortkomen uit het verzuren van het lichaam. Voeding, stress, medicijnen en overmatige spierbelasting produceren na verbranding zure afvalstoffen,” aldus Maartje. “Het lichaam moet deze kwijt om de zuurgraad van het bloed op een constant niveau te houden. Door ons huidige voedingspatroon en onze onregelmatige en vaak stressvolle levensstijl, produceert het lichaam veel zure afvalstoffen. Vaak is de hoeveelheid afvalzuren die dagelijks in het bloed vrijkomt te groot om via de normale uitscheidingsorganen ons lichaam te verlaten. Het lichaam slaat de zuurresten dan op in het lichaam. Dit veroorzaakt zure ophopingen waardoor onze gezondheid risico loopt.”

Wie heeft er baat bij ontzuren?
Maartje: “Verzuring draagt bij aan diverse gezondheidsklachten waaronder eczeem, brandend maagzuur, hormonale klachten (PMS), menopauze, chronische vermoeidheid, chronische verkoudheid, blaasontsteking, schimmelinfecties, nierstenen, psoriasis, spierpijnen, gewrichtsklachten en chronische aandoeningen zoals o.a. artrose, reumatoïde artritis, jicht, verhoogde bloeddruk en fibromyalgie.

“Als wij gezond ter wereld komen, bestaat ons lichaam voor 70% uit water en 30% uit sporenelementen en mineralen. Naarmate we ouder worden, nemen deze hoeveelheden af. Na het 40ste levensjaar kan het lichaam al voor de helft uit zure afvalstoffen bestaan! Ook in goede gezondheid is het daarom belangrijk om regelmatig een ontzuringskuur te volgen. Zo zorg je als het ware voor een stukje onderhoud van je lichaam.”

Hoe kun je ontzuren?
“In het moderne voedingspatroon zitten steeds meer producten die verzurend werken zonder dat we er op letten om die te compenseren. De belangrijkste zuurvormers in ons voedsel zijn zuivel, geraffineerde granen, eiwit en vet. Door het eten van veel groenten kun je deze zuurvormers compenseren maar wanneer er sprake is van verzuring is dit niet voldoende. Dan is het belangrijk om het lichaam te ondersteunen met een ontzuringskuur. Door middel van supplementen en basische voeding worden afvalstoffen vrijgemaakt en afgevoerd. Tijdens deze kuur begeleid ik mijn cliënten en leer ik ze welke voeding de zuur-base balans herstelt.”

Wat is typerend aan jouw aanpak?
“Ik vind het belangrijk om mensen praktische tools in handen te geven waarmee ze direct aan de slag kunnen. Veel mensen hebben het druk en vinden het daarnaast moeilijk om hun eetpatroon aan te passen. De ontzuringskuur is daarom overzichtelijk en praktisch opgezet met voorbeeldrecepten. Bovendien kunnen ze bij mij rekenen op een persoonlijke begeleiding tijdens de volledige kuur. Na het intakegesprek, stel ik samen met de cliënt een persoonlijke kuur op maat op en kunnen ze gedurende het hele proces bij mij terecht voor advies, vragen en begeleiding.”

Waar ligt jouw passie?
“Mijn doel is om cliënten weer vitaal en gezond te krijgen door ze gezond te leren eten en te laten ervaren wat voeding met hen doet. Samen op zoek naar een gezond, haalbaar en blijvend voedingspatroon dat bij hen past. Het geeft iedere keer weer voldoening wanneer een cliënt het voedingspatroon eigen heeft gemaakt en zich fitter en vitaler voelt.”

Maartje van Rooij, Voedings- en gezondheidscoaching is onderdeel van Gezondheidscentrum Budel. Gezondheidscentrum Budel combineert verschillende disciplines met als uitgangspunt gezondheid. Deze disciplines hebben ieder hun eigen expertise en werken nauw met elkaar samen voor een zo optimaal mogelijk resultaat.

Voor meer informatie over Maartje van Rooij, Voedings- en gezondheidscoaching: kijk op www.maartjevanrooij.nl Voor een afspraak kan iedereen bellen naar tel. 0031 6  25194855 of mailen naar info@maartjevanrooij.nl

Powered by Blog Grabber