Maatjesproject Cranendonck; wat levert dat nu op?

Al een aantal jaren is het Maatjesproject Cranendonck actief in de gemeente Cranendonck. Vrijwilligers begeleiden iemand met een vraag, met het behalen van een doel voor de periode van een jaar.Maatjesproject Cranendonck; wat levert dat nu op?

03-04-2018 14:12 – Ingezonden door Redactie

Al een aantal jaren is het Maatjesproject Cranendonck actief in de gemeente Cranendonck. Vrijwilligers begeleiden iemand met een vraag, met het behalen van een doel voor de periode van een jaar.

Binnen het Maatjesproject kunnen allerlei vragen gesteld worden. Het kan zijn dat iemand hulp nodig heeft bij zijn administratie, een ander wil leren met de computer omgaan, maar het kan ook zijn dat iemand het aantal sociale contacten wil uitbreiden, maar zelf niet goed weet hoe dit te doen.

In de afgelopen jaren hebben diverse mensen in Cranendonck gebruik gemaakt van het Maatjesproject en vaak heeft dat ook wat opgeleverd voor die mensen. Er volgen wat voorbeelden:
–        Een jonge vrouw met weinig contacten heeft door het contact met een vrijwilliger en alle gesprekken die ze gevoerd hebben, de stap durven zetten om, inmiddels, twee dagdelen per week vrijwilligerswerk te gaan doen.
–        Een man met een verstandelijke beperking heeft door inzet van de vrijwilliger zijn theoriecertificaat behaald om met een brommobiel te kunnen rijden.
–        Een gezin dat moet rondkomen van leefgeld krijgt van de vrijwilliger ondersteuning hoe daar mee om te gaan.

Interesse om als vrijwilliger aan de slag te gaan bij het Maatjesproject? Zelf een vraag waarbij de inzet van een vrijwilliger hulp kan bieden? Neem dan contact op met Carrie van Hoef bij Cordaad Welzijn via 0495-592557.

Powered by Blog Grabber