Massale opkomst Nieuwjaarsborrel Pelt

Gelukkig was de sporthal van Dommelhof groot genoeg om alle bezoekers van de Nieuwjaarsborrel ruimte en plezier te bieden. Het was waarschijnlijk te verwachten alhoewel zo’n jaarlijkse borrel  voorheen…Massale opkomst Nieuwjaarsborrel Pelt

12-01-2019 10:37 – Ingezonden door Redactie

Gelukkig was de sporthal van Dommelhof groot genoeg om alle bezoekers van de Nieuwjaarsborrel ruimte en plezier te bieden. Het was waarschijnlijk te verwachten alhoewel zo’n jaarlijkse borrel  voorheen niet de gewoonte was kwamen veel inwoners van het vroegere Overpelt ook naar dit feest dat vorige zondag 6 januari plaatsvond van 10.30u tot 12.30u. Het feest was bijzonder goed georganiseerd. Gratis drankjes, worstenbroodjes, wafels en pralines werden volop uitgedeeld. De wafels werden zelfs rondgebracht door de leden van het nieuwe schepencollege inclusief de burgemeester. Muziek was er ook. Het plaatselijk strijkorkest ‘Falta De Tiempo’ bracht herkenbare en sfeervolle muziek helemaal gepast binnen het kader van dit feest. Het orkest dat uit zo’n 25 tot 30 muzikanten bestaat is opgericht in 1997 door Guillome Geuns en wordt voor het grootste gedeelte door strijkers bemand. Daarnaast geven blazers en piano de nodige extra klankkleur aan het geheel. Hierna volgde een toespraak van de burgemeester die samen met het schepencollege het podium betraden. Frank Smeets: “Pelt zal vooral gemaakt worden door de vele Peltenaren door U, door ons, door onze prachtige verenigingen. Door onze scholen, door onze ondernemingen, door de vele initiatieven die van Pelt zo’n mooie gemeente maken om trots op te mogen zijn met z’n allen. Pelt is een warme gemeente waar we zorgen voor elkaar, een gemeente waarin we zorgen voor een mooie toekomst voor onze kinderen, dat is wat ik wens voor Pelt. Laat ons daar vandaag al mee beginnen: praat met elkaar, leer nieuwe dorpsgenoten kennen, ga bij elkaar op bezoek aan de andere kant van de Dommel, organiseer samen iets en laat ons in de toekomst genieten van deze prachtige gemeente Pelt! Gelukkig Nieuwjaar en geniet van deze gelegenheid!” De burgemeester nodigde het publiek uit om vervolgens te luisteren naar De Theatrale Bende die na hun succesvolle driedaagse onlangs in CC Palethe op uitnodiging van het gemeentebestuur nog een keertje ‘Het lied van Pelt’ kwamen zingen. Ondanks het verzoek van Smeets om uit volle borst mee te zingen kwam daar niet zoveel van in huis bij gebrek aan bekendheid van de tekst. In het verleden werd de tekst van het Neerpelter volkslied ‘De Drei Bogen’ meestal uitgedeeld zodat er meegezongen kon worden. Misschien een tip voor volgend jaar. Hierna kwam er een optreden van de Pelter folkgroep Dirty Niners die elkaar leerden kennen in café het Vlaams Huis en op een keertje het idee kregen om samen een groepje te beginnen. Ook dit was aangename muziek voor deze gelegenheid. De jongens en het meisje van de band speelden een mooi Ierse folkrepertoire wat zich positief kenmerkte door de niet overbekende Ierse nummers (of waren er ook eigen nummers bij?). Al deed elke muzikant of zanger het erg goed toch sprong het talent van de violist er wel uit hetgeen zeker in dit genre erg belangrijk is. Na het succes van dit jaar kan de nieuwjaarsborrel met zoveel nieuwe inwoners elk jaar alleen nog maar omvangrijker worden. Het is nu eenmaal de beste gelegenheid om bijna iedereen te zien die je kent en de beste wensen aan te reiken.

Powered by Blog Grabber