Max Vlassak neemt Belgisch zilver kogelstoten

In de topsporthal te Gent werden afgelopen zaterdag de Belgische kampioenschappen atletiek voor beloften gehouden.Max Vlassak neemt Belgisch zilver kogelstoten

11-03-2019 10:01 – Ingezonden door Redactie

In de topsporthal te Gent werden afgelopen zaterdag de Belgische kampioenschappen atletiek voor beloften gehouden. Ook Max Vlassak uit Hamont nam hieraan deel bij het onderdeel Kogelstoten. Het werd een hectische wedstrijd met een verbluffend staaltje aan sportiviteit onder de atleten. De atleten werken allemaal keihard om te knokken voor een podiumplaats of om te proberen hun eigen PR te verbeteren.
De eerste drie stoten dienen om de beste acht atleten te bepalen. Zijn krijgen dan op hun beurt weer drie stoten om onderling te strijden voor het podium. In het begin kwam Max niet echt in zijn wedstrijdritme en presteerde ondermaats. Toch haalde hij met zijn vijfde stoot flink uit en verbeterde zo zijn PR naar een schitterende 17.17 meter. Dit leverde hem het Belgisch zilver op en een stijging van de 9e naar de 7e plaats op de lijst van de beste prestaties aller tijden / alle categorieën. Een hele mooie afsluiter van het indoorseizoen kogelstoten en een goede boost om vol overgave verder te trainen voor het outdoorseizoen.

Powered by Blog Grabber