Mendig Budel komt er weer aan

De toertochten Mendig-Budel, en Budel-Waldfeucht-Budel komen er weer aan. Met het voorjaar is ook het wielerseizoen weer begonnen. Voor veel wielerliefhebbers de tijd om weer mooie toertochten uit te kiezen…Mendig Budel komt er weer aan

06-04-2018 11:44 – Ingezonden door Redactie – Foto Connie Sinteur

De toertochten Mendig-Budel, en Budel-Waldfeucht-Budel komen er weer aan. Met het voorjaar is ook het wielerseizoen weer begonnen. Voor veel wielerliefhebbers de tijd om weer mooie toertochten uit te kiezen voor het nieuwe seizoen, en hier naar toe te trainen. Mendig Budel is daar een perfecte tocht voor! Mendig-Budel wordt voor de 22e keer georganiseerd door Stichting Wieler Activiteiten Cranendonck (SWAC). Het is een mooie route van 250 kilometer en zo’n 3.000 hoogtemeters. De tocht vindt plaats op zaterdag 7 Juli. De renners worden na hun prestatie tussen 15.00 en 20.30 uur feestelijk verwelkomd op de markt in Budel.
Mendig is een klein stadje in de Duitse vulkaaneifel. Ieder jaar rijden zo’n 250 wielrenners de afstand van Mendig naar Budel. zaterdag 7 Juli dus weer! Ze gaan de uitdaging aan met een aantal onbekende en zware beklimmingen die het uiterste van ze vergen. De route gaat over onder meer de Rurtalsperre bij Heimbach en door mooie natuurgebieden, met als eindbestemming het Brabantse Budel.
De toertocht is opengesteld voor zowel groepen als individuele rijders. Er zijn niet alleen deelnemers uit Nederland, maar ook uit België en Duitsland. U kunt al geheel verzorgd op vrijdagavond met de bus vertrekken. In Mendig aangekomen wacht u een gezellig wielderdiner, en uiteraard een goed hotel. Op 7 Juli vertrekt er om 4.30 uur een extra bus vanaf de Boerenbond in Budel, waarna de tocht om 8.00 uur in Mendig begint.
Voor inschrijvingen of meer info kijkt u op: www.SWAC.nl

Budel – Waldfeucht – Budel
Tegelijkertijd wordt op 7 juli voor de derde keer drielandentocht Budel-Waldfeucht-Budel gereden. Deze tocht over een afstand van zo’n 125 km biedt de deelnemers de mogelijk om voor een deel de sfeer van Mendig Budel te proeven. Deze tocht vertrekt vanaf de Markt in Budel en voert via een leuke verkeersluwe route, deels over Belgisch grondgebied, naar de laatste rustpost van Mendig Budel, waarna men via de route van Mendig Budel terugkeert naar het podium op de Markt in Budel. Deelname aan deze tocht staat open voor iedereen. De route wordt volledig uitgepijld en via de website van SWAC kan men t.z.t. de route downloaden. Men kan vertrekken op zaterdag 7 Juli tussen 10.00 en 11.00 uur. Inschrijfgeld voor deze tocht bedraagt € 7,50.

Foto Connie Sinteur

Powered by Blog Grabber