Mertens behaalt vijfde WTA-titel na winst in Doha

In de finale van het WTA-toernooi in Doha, de hoofdstad van Qatar, versloeg de Hamontse Elise Mertens het eerste reekshoofd, de Roemeense Simona Halep. Hiermee behaalt Mertens haar vijfde WTA-titel en…Mertens behaalt vijfde WTA-titel na winst in Doha

21-02-2019 13:47 – Ingezonden door Redactie

In de finale van het WTA-toernooi in Doha, de hoofdstad van Qatar, versloeg de Hamontse Elise Mertens het eerste reekshoofd, de Roemeense Simona Halep. Hiermee behaalt Mertens haar vijfde WTA-titel en klimt ze van de 21ste naar de 16de plaats in de WTA-ranking.

De match tegen Halep begon nochtans met winst voor de Roemeense. Met 3-6 in de eerste set, werd er gestart met de tweede ronde. Tijdens de tweede set, die van start ging na een korte medische time-out voor Mertens, liet de Hamontse zien dat ze vol passie en vuur zat en haalde de tweede set binnen met 6-4. En ook bij de derde set kwam ze als beste uit de bus met 6-3 op het scorebord.  Tijdens het gehele toernooi liet Mertens zien dat ze de te kloppen speelster was. Ze schakelde zonder pardon drie spelers uit de top tien uit, Bertens (WTA 8) en Kerber (WTA 6), en uiteindelijk mocht ze haar grootste WTA-titel tot nu toe in ontvangst nemen.

Meteen na dit toernooi stond Mertens klaar voor het WTA-toernooi van Dubai. Daar duurde het sprookje echter minder lang want in de eerste ronde verloor Mertens in drie sets tegen de Chinese  Zhu Lin (WTA 107).

Powered by Blog Grabber