Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Ubstadt-Weiher

Na het verlies tegen MSC Puma Kuppenheim, de leider in de Zuid-Duitse competitie, moesten de spelers van MBV Budel het opnemen tegen MSC Ubstadt-Weiher, de nummer twee in de competitie. Het moge duidelijk…Motoballwedstrijd MBV Budel – MSC Ubstadt-Weiher

13-07-2018 12:13 – Ingezonden door Redactie – Foto Johan Horst

Na het verlies tegen MSC Puma Kuppenheim, de leider in de Zuid-Duitse competitie, moesten de spelers van MBV Budel het opnemen tegen MSC Ubstadt-Weiher, de nummer twee in de competitie. Het moge duidelijk zijn, dat ook Ubstadt-Weiher de drie punten mee wilde nemen naar Duitsland. De spelers van MBV Budel wilden dit niet zomaar laten gebeuren. Ook zij konden de punten goed gebruiken.

Al in het begin van de wedstrijd kwam Ubstadt-Weiher met 1-0 voor te staan. Maar Budel ging meteen in de aanval en Stan Looijmans bracht Budel weer op gelijke hoogte. In de vijftiende minuut bracht Stan MBV Budel zelfs aan de leiding, maar twee minuten later werd de stand door Ubstadt-Weiher weer gelijk getrokken.
In de derde minuut van de tweede manche kreeg Ubstadt-Weiher een vrije trap, waaruit ze weer op voorsprong kwamen, maar in dezelfde minuut lukte het Carlo van Geldrop om de stand weer in evenwicht te brengen.Een minuut later kwam Budel goed weg, omdat Chris Aikens een pegel van Ubstadt met een prachtige duik uit het doel hield. Weer een minuut later speelde Carlo van Geldrop zich knap vrij en scoorde 4-3. Nadat een schot van Ubstadt-Weiher van de lat ketste bracht een van richting veranderd schot van Miel Looijmans Budel op een voorsprong van 5-3. Ubstadt-Weiher zocht echter meteen weer de aanval op, maar ook nu verhinderde Chris Aikens met goed keeperswerk, dat Ubstadt-Weiher dichterbij kwam. Even later kon ook hij niet verhinderen, dat een onhoudbaar schot in het net ging, waardoor de tweede manche eindigde in 5-4.
Een voorzet van Miel Looijmans op Carlo van Geldrop, werd door de laatste met een mooi schot verzilverd. Een vrije trap van Ubstadt-Weiher kwam op de arm van een speler van Budel terecht en werd door de scheidsrechter met een penalty bestraft. Maar ook nu stond Chris Aikens zijn mannetje en dook het schot uit het doel. Doordat Budel goed verdedigde, was Unstadt-Weiher gedwongen om zijn heil te zoeken in afstandsschoten, die steevast door Chris Aikens werden gekeerd. Een schuivertje in de dertiende minuut was echter net te machtig voor hem. Maar ook nu veerde Budel weer op en scoorde Miel Looijmans in de zestiende minuut 7-5.
Tot nu toe hadden de spelers de verdediging steeds goed op orde. In de laatste manche echter sloeg de vermoeidheid toe en lieten de spelers van Budel gaten vallen in de verdediging.
Ubstadt-Weiher maakte hier dankbaar gebruik van en in deze manche kwamen ze vijf keer tot scoren, waardoor deze spannende en sportieve wedstrijd toch nog verloren ging met 7-10.
Jammer, want de spelers van Budel hadden alles gegeven, hetgeen het talrijke publiek ook liet blijken, door de spelers met een luid applaus te belonen in hun afscheidsronde.
De volgende thuiswedstrijd is zaterdag 25 augustus. Aanvang van de wedstrijd is om18:00u.  
Voor meer informatie kunt u terecht op www.motoball-bundesliga.de of op facebook van MBV Budel.   

Powered by Blog Grabber