Muurschildering Codriez in Weert

Tegenover Bakkerij KR8TIG in Perron 8 – Molenveldweg, 153 in Weert bevindt zich het atelier van onze Hamonter kunstenaar Corneille Driezen.Muurschildering Codriez in Weert

13-09-2018 14:12 – Ingezonden door Redactie – Foto Gerard Coenen

Tegenover Bakkerij KR8TIG in Perron 8 – Molenveldweg, 153 in Weert bevindt zich het atelier van onze Hamonter kunstenaar Corneille Driezen.
Op verzoek van de directie van Kr8tig beschilderde Corneille, in zijn gekende kleurrijke stijl een grote muur van ca. 6,50 bij 3,50 m. met een toepasselijk tafereel. Het idee is oorspronkelijk dat Corneille de tekening afgelijnd op de muur zou zetten en dat hij samen met enkele deelnemers van Kr8tig het geheel zou inkleuren.  Het schilderij vertoont een bakkerin, met grote hoed en typische bakkersbroek en een wijze olifant waarin gebakjes, taarten en brood te zien zijn. Er staat een boodschap op aan de geïnteresseerde kijker, die in zijn typische Corneillaanse taal, van kracht is voor alle aanwezige deelnemers, eindigend met de mooie quote : “Amor omnia vincit “ wat “liefde overwint alles” betekent en zo kan een dergelijk kunstwerk vele jaren een duidelijke boodschap uitdragen naar de kijker…. U bent trouwens van harte welkom, mocht U in de buurt vertoeven, om een kijkje te komen nemen. De muur is te vinden in de buurt van Kr8tig aan de Parallelweg in Weert.

Powered by Blog Grabber