Muurschilderingen op middelbare scholen

Leerlingen van LVO Weert gaan samen met Stichting de Verbeelding uit Weert en kunstenaars van de stichting Getting up, mooie murals maken op de vier middelbare scholen van LVO Weert: Het College, Het Kwadrant, de Philips van Horne en het BRAVO! College. Begin december prijkt de eerste mural op een grote…Muurschilderingen op middelbare scholen

03-12-2018 20:43 – Ingezonden door Redactie

Leerlingen van LVO Weert gaan samen met Stichting de Verbeelding uit Weert en kunstenaars van de stichting Getting up, mooie murals maken op de vier middelbare scholen van LVO Weert: Het College, Het Kwadrant, de Philips van Horne en het BRAVO! College. Begin december prijkt de eerste mural op een grote buitengevel van het BRAVO! College.Hiernavolgt Het Kwadrant. Doelstelling van het plan is het besef overbrengen dat de gebeurtenissen in het verleden niet veel verschillen met gebeurtenissen in de huidige tijd. Dit wil de stichting bereiken door leerlingen te informeren en inspireren en daarna samen met professionele kunstenaars van de stichting Getting Up per school een blijvende mural te laten uitvoeren.

Naast de murals op de scholen heeft de Stichting samen met kunstenaars al diverse muurschilderingen gerealiseerd in hartje Weert. Daarmee wordt een tweede doelstelling gerealiseerd, namelijk: bijdragen aan de ruimtelijke kwaliteit in Weert en het culturele DNA van de regio op een artistieke manier verankeren in de stad. Zo wordt de geschiedenis van Weert blijvend zichtbaar op de muren van de stad. De muurschilderingen geven het centrum bovendien meer levendigheid en verbeelden het verhaal van Philips van Horne en zijn betekenis voor de regio. Dit artistieke en educatieve initiatief is door Hans Corstjens van stichting de Verbeelding in samenwerking met stichting Getting Up opgezet in het kader van het van Horne jaar in Weert.

Het eerste, definitieve ontwerp wordt op 3, 4 en 5 december aangebracht op een grote buitengevel op de binnenplaats van het BRAVO! College. Meer informatie over het project in het centrum van Weert is te vinden op  www.muurkunstweert.nl.

Powered by Blog Grabber