Natte, maar bijzondere Hema IJzeren Man-loop zondag 3 maart

Op 3 maart 2019 heeft de 469e “Volksloop”, de Hema IJzeren Man-loop,  plaatsgevonden. Echter ondanks het mindere weer op deze carnavalszondag en “vastelaovondj” was er toch weer een respectabel aantal…Natte, maar bijzondere Hema IJzeren Man-loop zondag 3 maart

11-03-2019 09:56 – Ingezonden door Redactie

Op 3 maart 2019 heeft de 469e “Volksloop”, de Hema IJzeren Man-loop,  plaatsgevonden. Echter ondanks het mindere weer op deze carnavalszondag en “vastelaovondj” was er toch weer een respectabel aantal deelnemers.

Zondag werden twee lopers in het “zonnetje” gezet door de organisatie. Marvin Fonteijn die als 13-jarige al 100 keer heeft deelgenomen aan deze loop. Ook Annemie Sools uit Budel die voor de 250e keer heeft meegedaan. Beiden kregen een mooie herinnering uitgereikt. Een knappe prestatie van beide lopers. Verder was er een bijzonder afscheid. Cor van de Kerkhof, een vrijwilliger van het eerste uur, heeft aangegeven dat hij wilde stoppen. Bijna 40 jaar, vanaf de begin jaren 80 van de vorige eeuw,  is Cor betrokken geweest bij deze loop. Al die jaren heeft hij zich ingezet om deze loop aantrekkelijk te maken. Uit handen van Wim Janssen kreeg Cor een Oorkonde als erelid, bloemen en een waardebon. Met dank en respect voor zijn geweldige inzet. Uniek deze dag was dat de Wieerter Hoeëgheid Stadspreens Frank II het startsein kwam geven. Dit deed hij na een korte speech, waarin hij iedereen een succesvolle loop toe wenste. Ook de lopers gaven aan dat het ondanks het natte weer, toch weer een mooie loop was. Zondag 7 april is de volgende Hema IJzeren Man-loop. Belangrijk is het dat je er weer bij bent. Want als je dit jaar acht keer meeloopt dan maak je kans op een nieuwe fiets van Richard van Alphen. Ook ding je dan mee voor de Hema-bonnen en Zwembonnen voor de jeugd van Zwembad De IJzeren Man. De start is dan ook weer bij Bier- en Spijzenlokaal Dennenoord aan de Voorhoeveweg 2 in Weert. De voorinschrijving start rond 10 maart.

Powered by Blog Grabber