Natuurcursus IVN als prachtige opstap

De Cursuswerkgroep van IVN Heeze-Leende organiseert in 2019 weer een Natuurcursus. Dit is een mooie basiscursus waarin veel verschillende natuurelementen en biotopen worden behandeld. Het is een cursus waarin je leert waarnemen en anders leert kijken naar de natuur. Doelstelling is om de cursist bewust…Natuurcursus IVN als prachtige opstap

11-11-2018 12:16 – Ingezonden door Redactie

De Cursuswerkgroep van IVN Heeze-Leende organiseert in 2019 weer een Natuurcursus. Dit is een mooie basiscursus waarin veel verschillende natuurelementen en biotopen worden behandeld. Het is een cursus waarin je leert waarnemen en anders leert kijken naar de natuur. Doelstelling is om de cursist bewust te maken van de samenhang in de natuur. Deze keer zal ook het onderwerp “duurzaamheid” behandeld worden.

De Natuurcursus wordt altijd met veel enthousiasme en in een ontspannen sfeer gegeven. Je hoeft géén lid te zijn van het IVN en je hebt geen voorkennis nodig. De ervaring van veel oud-cursisten is dat ze na afloop van de cursus met andere ogen door de natuur lopen of fietsen en er meer van genieten. En dat is exact het doel!
De cursus loopt van eind januari tot half oktober 2019. Er zijn excursies en lesavonden. Elke excursie wordt gevolgd door een lesavond. Tijdens de lesavonden zullen we drie onderwerpen uit de excursie in kleine groepjes wat uitgebreider behandelen, vaak ondersteund met natuurlijke materialen.
De lesavonden zijn op maandag van 19.45 tot 22.00 uur in het IVN-gebouw, de Sleutelbloem, Strabrecht 14 in Heeze. De excursies zijn op zaterdagochtend van 9.00 tot 12.00 uur (plaats nog nader te bepalen).
De cursus kost € 55,= per persoon (inclusief de lesbrief en koffie/thee op de lesavonden).

U kunt zich opgeven bij Ineke Thijs, email ivnhl-cursussen@outlook.comof telefoon 040-2264191 Ook voor vragen kunt u bij haar terecht. Voor meer informatie over IVN, zie www.ivn.nl/heeze-leende

Powered by Blog Grabber