Neos Neerpelt-Overpelt viert 25-jarig jubileum

Op zaterdag 14 april vierde seniorenvereniging NEOS-Neerpelt-Overpelt haar 25-jarige bestaan in het Dommelhof te Neerpelt. Een academische zitting, gevolgd door een receptie en een gezellige maaltijd voor…Neos Neerpelt-Overpelt viert 25-jarig jubileum

21-04-2018 19:46 – Ingezonden door Redactie – Foto Bea Van Winkel

Op zaterdag 14 april vierde seniorenvereniging NEOS-Neerpelt-Overpelt haar 25-jarige bestaan in het Dommelhof te Neerpelt. Een academische zitting, gevolgd door een receptie en een gezellige maaltijd voor de leden was hiervan de neerslag.

Om 14u00 werd in de theaterzaal een druk bijgewoonde zitting georganiseerd, waarop het welkomstwoord werd uitgesproken door voorzitter Louis Kwanten. Het belang, de principes en de werkwijze van de vereniging werden even toegelicht. Daarna was het de beurt aan gedeputeerde en voorzitter van de Neerpeltse gemeenteraad Frank Smeets, om even te schetsen hoe belangrijk een vlotte samenwerking tussen gemeente en verenigingen is. De spreker gaf ook bepaalde aspecten aan over de plannen voor de toekomstige fusiegemeente. Jaak Fransen de burgemeester van Overpelt, ging in zijn toespraak op dezelfde lijn verder. Chris De Saveur, Oost-Vlaming en nationaal NEOS-voorzitter, onderstreepte het belang en de rol van NEOS als seniorenvereniging. Na elke redevoering was er een gepast bezinningsmoment met aangename, rustige en verzorgde muzikale intermezzo’s, werken van klassieke meesters, met piano en harp. Deze voorstellingen, gebracht door leerlingen van de Kunstacademie Noord-Limburg Neerpelt werden door de aanwezigen fel gesmaakt.
Daarna was het tijd voor een passende viering, door middel van felicitaties en pakketjes, van een tiental leden met een NEOS-lidmaatschap van 25 jaar. Mevrouw Antoinette Vaes-Custers ontving bloemen als dank voor haar 25-jaar inzet als bestuurslid. Ook mevrouw Gilberte Wijnen-Muls, de allereerste voorzitter (1993-2001), werd in de bloempjes gezet. De tweede voorzitter (2001-2012) de heer Joep Verhoeven, kon spijtig genoeg niet aanwezig zijn. Bij het einde van de zitting werden alle aanwezigen door de ondervoorzitter mevrouw Philo Kelchtermans, die ons met haar kenmerkend enthousiasme doorheen de zitting had geleid, uitgenodigd op de receptie in het atrium, waar bij een glaasje en een hapje nog nabesprekingen volgden van de bijgewoonde voorstelling en alles wat er aan vooraf ging. Heel zeker werden er veel contacten gelegd tussen mensen die in korte of lange tijd elkaar niet meer hadden ontmoet.
Het laatste onderdeel van deze bijzondere dag was dan de feestmaaltijd, die doorging in de zalen van het St. Hubertuscollege. Alle aanwezigen lieten zich de gerechten, met de begeleidende dranken, smaken. Gezelligheid was weer troef, in elk geval zal er over dit 25-jaarjubileum nog heel veel nagekaart worden. En nu op naar het volgende lustrum! Bedankt aan alle mensen die aan dit geslaagde evenement hebben meegewerkt.

Powered by Blog Grabber