Niels plaatst zich directe voor de halve finale NK

Op zaterdag 9 maart werden de eerste kwalificatiewedstrijden gehouden voor de turners uit de 1e divisie instap. Voor Tensor Turnen gingen Milan Beek, Stan Smits Van Waesbergh en Niels Boelens (uit Budel-Schoot)…Niels plaatst zich directe voor de halve finale NK

16-03-2019 16:00 – Ingezonden door Redactie

Op zaterdag 9 maart werden de eerste kwalificatiewedstrijden gehouden voor de turners uit de 1e divisie instap. Voor Tensor Turnen gingen Milan Beek, Stan Smits Van Waesbergh en Niels Boelens (uit Budel-Schoot) de strijd aan voor een felbegeerde plek in de landelijke NK cyclus.?Op de vroege zaterdagochtend mochten Milan, Stan en Niels Boelens aantreden. Voor hen was dit de eerste echte wedstrijd van het seizoen en daarom waren ze ook een beetje zenuwachtig. ??Debutant Milan begon zijn wedstrijd heel erg goed met een mooie score op vloer. Milan turnt pas sinds november bij Tensor en liet zien wat hij in de afgelopen maanden allemaal heeft bijgeleerd. Op sprong lukte het hem zelfs zijn overslag over de pegasus te maken. Hij turnde een stabiele wedstrijd en eindigde op zijn eerste NK wedstrijd ooit op 27e plaats.?Stan heeft al wat meer ervaring met het turnen van wedstrijden. In het begin van de wedstrijd miste hij wat ritme maar toen hij eenmaal op stoom kwam volgden de hoge scores vanzelf. Met uiteindelijk een verdiende 8e plaats heeft Stan zich geplaatst voor de halve finale.?? Niels behaalde vorig jaar als eerstejaars instapper al de halve finale en heeft sindsdien heel veel bijgeleerd. Na zijn succesvolle resultaten in de voorbereiding waarbij hij in oefenwedstrijden twee maal goud behaalde was het nu zaak om deze lijn door te zetten. De wedstrijd werd sterk geopend met een prachtige  vloeroefening. Daarna kwamen de hoogtepunten op sprong en op brug. Hierdoor werd hij uiteindelijk 2e en werd hem de zilveren medaille omgehangen. Niels is door dit resultaat direct geplaatst voor de halve finale op 12 mei in Waalwijk.

Voor meer info www.tensorturnenweert.nl of https://www.facebook.com/tensorturnenweert

Powered by Blog Grabber