Nieuw in Budel: Kinderpraktijk Bewegenderwijs

Op 7 januari opent Kinderpraktijk Bewegenderwijs haar deuren. Ilona Hoorndijk studeerde op 8 december 2018 af als Psychomotorisch Kindercoach. Ilona geeft al jarenlang gymlessen en heeft ook als groepsleerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Ze zag welke invloed het bewegen op het brein heeft en is…Nieuw in Budel: Kinderpraktijk Bewegenderwijs

06-01-2019 13:56 – Ingezonden door Redactie

Op 7 januari opent Kinderpraktijk Bewegenderwijs haar deuren. Ilona Hoorndijk studeerde op 8 december 2018 af als Psychomotorisch Kindercoach. Ilona geeft al jarenlang gymlessen en heeft ook als groepsleerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Ze zag welke invloed het bewegen op het brein heeft en is zich verder gaan verdiepen. Na de KNGU (gymnastiekleidster) en Beweegkriebels, de Bewegingspedagogiek van Veronica Sherborne, Schrijfdans en Rots en water kwam zij bij de opleiding Psychomotorisch Kindercoach terecht. En elke opleiding weer kwam naar voren hoe belangrijk het bewegen is voor kinderen. Vooral voor kinderen die ergens op vastlopen. Met de ervaringen die Ilona heeft op het gebied van onderwijs en bewegen, is kinderpraktijk Bewegenderwijs geboren.
In Kinderpraktijk Bewegenderwijs gaat zij kinderen helpen die thuis of op school vastlopen. Kinderen die zich moeilijk kunnen concentreren, die moeite hebben met stil zitten, schrijven , lezen, kinderen met faalangst, stress, kinderen die niet lekker in hun vel zitten, niet goed slapen enz. kunnen allemaal terecht bij Kinderpraktijk Bewegenderwijs.  
Een Psychomotorisch Kindercoach gaat eerst kijken wat er aan de hand is: hoe is het stress systeem van het kind? Is het prikkelgevoelig of is er sprake van niet geïntegreerde reflexen? Zijn de oogspieren voldoende ontwikkeld, zodat het kind goed kan focussen op bv de letters? Hoe zijn de bewegingspatronen ontwikkeld? Is het ruimtelijk inzicht voldoende ontwikkeld? Nadat dit alles in beeld is gebracht, wordt er een behandelplan opgesteld en kunnen we aan de slag. De behandelingen zullen vooral bestaan uit motorische oefeningen, omdat aan veel problemen een hiaat in de motorische ontwikkeling ten grondslag ligt. Dat kunnen evenwichtsoefeningen, coördinatie-oefeningen, schrijfoefeningen, oogoefeningen zijn.
Een Psychomotorisch Kindercoach is ook opgeleid tot Visueel Screener en Trajectbegeleider van de FON, en kan dus net als een optometrist kijken of de ogen goed samenwerken. Dus twijfel je aan de ogen van je kind, neem dan contact op. Vaak kunnen we dit met oefeningen oplossen, maar soms is doorverwijzing naar een optometrist noodzakelijk.
Meestal zijn 6-8 behandelingen voldoende om het kind weer lekker in zijn vel te krijgen.
Vanaf 2 januari is het mogelijk om informatie op te vragen of een afspraak te maken voor een intakegesprek. Dit kan via tel 0031495-595098. Kijk ook eens op www.kinderpraktijk-bewegenderwijs.nl of de facebookpagina  kinderpraktijk-bewegenderwijs.

Powered by Blog Grabber