Nieuw in Hamont: overdekt rijden met RC camions

Hamont is een nieuwe toffe vrijetijdsbesteding rijker. Vanaf dit jaar kunnen liefhebbers van radiogestuurde modelvrachtwagens elke derde zondag van de maand hun voertuigen laten rijden op het parcours…Nieuw in Hamont: overdekt rijden met RC camions

21-01-2019 12:15 – Ingezonden door Redactie

Hamont is een nieuwe toffe vrijetijdsbesteding rijker. Vanaf dit jaar kunnen liefhebbers van radiogestuurde modelvrachtwagens elke derde zondag van de maand hun voertuigen laten rijden op het parcours in de sporthal op de Leeuwerikstraat 10. Nieuwe leden en belangstellenden zijn van harte welkom!

Als je zelf een modeltruck op schaal hebt gebouwd, dan wil je je pronkstuk natuurlijk ook echt laten rijden. “Maar de meeste clubs liggen veel te ver uit de buurt, daarom zijn we er zelf maar eentje begonnen”, zegt Jos Verstappen. Jos is penningmeester van de R.C. Truckersclub die hij onlangs oprichtte samen met voorzitter Dirk Cassiers en ondervoorzitter Arnout Vermeulen. In de Hamontse sporthal op de Leeuwerikstraat is alle ruimte om elke derde zondag van de maand het rubberen rijparcours uit te rollen en de vrachtwagens op schaal optimaal te laten presteren. Jos: “We stippelen dan een route uit die best moeilijk is. Zo moeten de wagens een paar keer de garage in en uit rijden en worden ze beladen door een eveneens radiogestuurde heftruck. Behendigheidsoefeningen dus, waarbij het gaat om de beste tijd. Wie die haalt krijgt de wisselbeker, die weer moet worden afgestaan als een ander clublid een volgende keer een betere tijd rijdt. Wie aan het eind van het jaar het langst de beker in bezit heeft gehad, is de kampioen van dat jaar.”     

Alles werkt!
Radiogestuurde vrachtwagens zijn echt wondertjes van techniek: ze zijn voorzien van werkende dimlichten, grote lichten, stoplichten, achteruitrijlichten, mistlampen en richtingaanwijzers. Bovendien hebben ze werkende differentiëlen aan de achterassen en eventueel voorassen en laten ze net als hun grote voorbeelden het gedreun van een zware dieselmotor horen. Behalve camions kunnen er op het parcours in Hamont ook heftrucks en graafmachines rijden, en in de toekomst kunnen er wellicht zelfs treinen worden toegevoegd. Ook drones zijn toegestaan boven het parcours, maar dan dan moet er wel lidgeld worden betaald.

Nieuwsgierig geworden?
Het lidmaatschap kost 40 euro per jaar. Niet-leden kunnen voor 5 euro per dag meedoen. Vrienden of familie die het leuk vinden om toe te kijken, hoeven niets te betalen. Ben jij ook nieuwsgierig naar het bouwen en besturen van telegeleide modelvrachtwagens? Kom dan vooral een keer kijken. Want het is zeker de bedoeling om de nieuwe club flink te laten groeien! In 2019 zijn de maandelijkse rijdagen van R.C. Truckers Hamont steeds op de derde zondag van de maand van 14.00 tot 18.00 uur, dus: 20 januari, 17 februari, 17 maart, 28 april, 19 mei, 16 juni, 15 september, 13 oktober, 17 november en 15 december.

Powered by Blog Grabber