Nieuwe koning Club van de Guld

BUDEL – Diverse bedrijven en personen uit Budel en omgeving dragen het Budelse Sint Jorisgilde een warm hart toe en zijn verenigd in De Club van de Guld.Nieuwe koning Club van de Guld

01-04-2019 11:24 – Ingezonden door Redactie

BUDEL – Diverse bedrijven en personen uit Budel en omgeving dragen het Budelse Sint Jorisgilde een warm hart toe en zijn verenigd in De Club van de Guld. In deze club is er afhankelijk van de wijze van sponsoring een onderscheid in Deken, Kapitein, Tamboer of Vendelier. Daarnaast is er de mogelijkheid voor slechts één per om koning van deze club te zijn. Op zondag 24 maart was de jaarlijkse ontmoetingsdag en werd er door de leden van de Club van de Guld bij De Vaandrig opnieuw gestreden om deze titel. Vorig jaar was het Rens van Hunsel, de koning van het gilde zelf, die voor Annabels Atelier de koningstitel op zijn naam wist te zetten. Na de ontvangst met koffie en vlaai in De Vaandrig door 14 schutters gestreden om de koningstitel. Bij het schieten op de gipsen vogel speelt de geluksfactor natuurlijk een belangrijke rol. Het was al snel duidelijk dat de eerste vogel die geplaatst werd niet van het allersterkste soort zou zijn. De eerste ronde wist hij nog te overleven, maar in de tweede ronde gaf hij zich na het 27e schot al gewonnen. Het was Piet van Bree die namens zijn gelijknamige bedrijf de vogel naar beneden wist te schieten.
Hij werd winnaar en daarmee de twaalfde Koning van de Club van de Guld. Na eerdere overwinningen in 2008, 2011 en 2012 zet Stucadoorsbedrijf P. van Bree deze titel voor de vierde keer op zijn naam en voor de tweede keer door Piet zelf. Nadien werd er nog fanatiek geschoten op een tweede vogel. Deze was aanmerkelijk sterker en na vijf schoten door iedere deelnemer werd de strijd gestaakt. Voor zowel deelnemers als het Sint Jorisgilde Budel was het ook dit jaar weer, mede door het aangename lenteweer, een geslaagde dag. Het gilde is de leden van de Club van Guld zeer erkentelijk voor hun jaarlijkse steun aan het gilde en hoopt dat de leden van de sponsorclub ook de volgende jaren nog veel gebruik willen maken van deze jaarlijkse dag van ontmoeting. Belangstellenden voor de Club van de Guld, die volgend jaar mogelijk willen meestrijden kunnen voor meer informatie terecht op de website www.sintjorisgildebudel.nl. Op zondag 14 april houdt het gilde weer de jaarlijkse Boekenmarkt waarvoor nog steeds boeken kunnen worden ingeleverd. Op 28 april zal het Budelse gilde haar jaarlijkse patroonsdag vieren. Bij al deze activiteiten en natuurlijk elke maandagavond bent u ook van harte welkom in De Vaandrig aan de Poelderstraat.

Powered by Blog Grabber