Nieuws Umoja

Umoja organiseerde op 10 november een conferentie in Moshi Tanzania. Doel: bewustzijn creëren voor families die een kind of familielid hebben met een mentale beperking. Er waren sprekers uit België en Nederland die ervaring hebben met een mentale beperking of met de natuur. Umoja wil een goede toekomst…Nieuws Umoja

03-12-2018 20:48 – Ingezonden door Redactie

Umoja organiseerde op 10 november een conferentie in Moshi Tanzania. Doel: bewustzijn creëren voor families die een kind of familielid hebben met een mentale beperking. Er waren sprekers uit België en Nederland die ervaring hebben met een mentale beperking of met de natuur. Umoja wil een goede toekomst voor de kinderen creëren door ze te begeleiden  naar zelfredzaamheid, door bijvoorbeeld het genereren van een salaris. Een pilot project voor andere organisaties, want dit is nieuw in Tanzania.

In oktober startte Umoja met de bouw van een ecologisch privé centrum met de omheining. Umoja wil de ouders en familie hiervan in het begin bij betrekken en zijn hiervoor een micro-credit aan het opstarten. Umoja heeft ondertussen al heel wat projecten gestart en afgerond in Moshi. Umoja kocht een stuk grond en start in het kort met de bouw van een activiteitencentrum. De ouders van de kinderen waarmee we een heel goede relatie opbouwden gaan hierin vanaf het begin betrokken worden en zijn voor ons o.a. een motivatie om hier mee door te gaan. In de omgeving waar we onze grond kochten leven heel veel kinderen met een beperking. Zo trachten we voor zowel de ouders als de kinderen met een hoger niveau een inkomen te genereren.We werken samen met een Belgische architect en gaan ons centrum ecologisch bouwen.

Umoja werkte tot  februari in de dagopvang met 40 kinderen / mentale beperking.
TAWREF bouwde reeds het 5e huis voor onze armste families in de dagopvang. Umojadoet research en TAWREF bouwt de huizen. Het Umoja Project bouwde het waterproject in Shirimatunda. Het Umojahuis ( opening was op 7 mei 2018 ) is een therapiehuis speciaal voor mensen met een beperking. Maar liefst 350 behandelingen per maand zullen er gegeven worden waaruit een diagnose en score komt. Aan de hand van deze score kunnen wij de kinderen handvaardigheden leren in het activiteitencentrum en de ouders thuis begeleiden. Fysio en ergo zal hierop volgen.

In al onze genoemde projecten werken wij samen met goede adviseurs/Belgische studenten. Adviseurs die ons met raad en daad bijstaan en ons garanties kunnen geven naar de continuïteit in onze projecten. Umoja I-ngo wil onafhankelijk blijven om te kunnen realiseren wat ze van in het begin voor ogen hadden.

Waar zijn wij nog naar op zoek ? Kennis vanuit België om zowel op ecologisch gebied het Umoja centrum te kunnen runnen. Zowel in de bouw als voor de natuur. Kennis vanuit België om onze kinderen /mentale beperking zelfredzaam te maken.  Wij zijn ook op zoek naar vrijwilligers, orthopedagogen of ergotherapeuten die in ons Umojahuis als vrijwilliger voor langere tijd zouden willen werken. Dit om tot een diagnose te komen van waaruit wij onze kinderen kunnen begeleiden in ons activiteitencentrum, thuis of in ons Umojahuis.
Wij zijn ook op zoek naar materiaal om te snoezelen maar ook ander materiaal. Helpende handen die ons de container komen helpen vullen en ons kunnen helpen om alles goed te inventariseren.

Powered by Blog Grabber