Nog meer bierbeleving op Gerstenat! bierfestival

Op zondag 29 juli a.s. vind het Gerstenat! bierfestival voor de zesde keer plaats op de Markt in Valkenswaard. Negentien nationale en internationale brouwerijen presenteren hun bieren op het bierfestival…Nog meer bierbeleving op Gerstenat! bierfestival

26-07-2018 11:21 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 29 juli a.s. vind het Gerstenat! bierfestival voor de zesde keer plaats op de Markt in Valkenswaard. Negentien nationale en internationale brouwerijen presenteren hun bieren op het bierfestival wat inmiddels bekend staat om de gezellige sfeer.
Daarnaast zorgt de Biergondiër met twee unieke activiteiten, Bierstachelen en Silent Beertasting, voor nog meer bierbeleving.

Op de laatste zondag van juli wordt de Markt in Valkenswaard omgetoverd tot het gezelligste bierplein van Brabant. Negentien brouwerijen uit Nederland en België presenteren van 12.00 tot 19.00 uur een grote diversiteit aan bijzondere bieren. Zeker weten dat er iets van uw smaak tussen zit.
Tussen de brouwerijen zitten trouwe ‘vrienden van Gerstenat!’ maar ook een aantal hele leuke nieuwkomers. Het bierfestival verwelkomt naast brouwerijen uit de regio ook brouwers uit Leeuwarden, Amsterdam en Kortrijk.
De brouwerijen die dit jaar acte de préséance geven op de Markt zijn o.a.: De Nachtbrouwerij, Van Moll, Stadsbrouwerij Eindhoven, Brouwerij Amai, Big Belly Brewing, Beerze, Brouwerij Rufus, Grutte Pier, Brouwerij Frankendael, Brouwerij De Blauwe Ijsbeer, Vandeoirsprong, Lux Brewery, Hooglander Bier, Strieper Craft Beer Company (Valkenswaard), Rakker Bierbrouwerij, Brouwerij de Feniks, Enigma Brewery en Skavuiten

Bierstachelen
Het stachelen van bier is in Duitsland ontstaan toen de plaatselijke smid na een dag hard werken wel toe was aan een lekker biertje. Na de hele dag in een verzengende hitte te hebben gestaan zou je denken dat hier een ijskoud biertje wel op z’n plaats zou zijn. Het tegendeel is waar; de smid kreeg een ‘klets’ van het koude bier en loste dit op door zijn gloeiendhete pook in het bier te dompelen.
Nu pas genoot de smid echt van zijn welverdiende bier.
Stachelen heeft naast het verwarmen van bier nog een tweede gevolg; aanwezige (rest)suikers in het bier worden gekarameliseerd en zorgen voor een extra smaaksensatie.
Door de hete ‘bierstachel’ een aantal seconden in het bier te dompelen worden de suikers omgezet in karamel en verwarmd met name de schuimkraag zodat je eerste slok als een warme kus voelt!
Bij de stand van de Biergondiër kun je een uniek, gestacheld bier proeven.

Silent Beertasting
de Biergondiër gaat een aantal exclusieve proefsessies verzorgen voor een selectief publiek. In een korte lezing wordt toegewerkt naar een bier/food pairing. Hierbij wordt gebruik gemaakt van hoofdtelefoons die je ook wel ziet bij een ‘silent disco’.
Vanaf 12.00 uur kun je voor alle sessies bij de stand van de Biergondiër een boarding pass kopen om een sessie bij te wonen; hiervoor krijg je bij aanvang een hoofdtelefoon in bruikleen en tijdens de sessie een proefglas bier en een hapje.
Er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wees er snel bij!

Om bieren te proeven op het festival kunnen bezoekers een startpakket kopen, bestaande uit het proefglas van 2018 en 2 proefmunten. Tegen inlevering van de proefmunten kunnen zij het glas bij de verschillende brouwerijen laten vullen. Tevens kunnen ook extra proefmunten gekocht worden bij muntverkoop. Bij aanschaf van het startpakket krijgen de bezoekers een biermenukaart waarop alle bieren staan die geproefd kunnen worden inclusief de naam van de Brouwerij, het biertype, een omschrijving van het bier en het alcoholpercentage. Voor de niet-(speciaal)bierliefhebbers is bij de centrale bar een lekker pilsje, een wijntje of frisdrank te verkrijgen. Daarnaast zorgt de DJ voor een gezellige ambiance en zijn er diverse foodstands. Meer informatie over Gerstenat! Bierfestival is te vinden op www.facebook.com/gerstenatvalkenswaard

Powered by Blog Grabber