Oculus Art brengt historisch “Londens lief”

Op 16 december speelt Oculus Art in het Oude Kerkje in Middelbeers. De club creatieven brengt ‘Londens Lief’, een historisch liefdesverhaal dat met behulp van klassieke muziek en dans een ander licht schijnt…Oculus Art brengt historisch “Londens lief”

13-12-2018 15:47 – Ingezonden door Redactie

Op 16 december speelt Oculus Art in het Oude Kerkje in Middelbeers. De club creatieven brengt ‘Londens Lief’, een historisch liefdesverhaal dat met behulp van klassieke muziek en dans een ander licht schijnt op de actualiteit. Eén van de uitvoerenden is de in Middelbeers geboren violiste Simone van Hoof.

Het verhaal: Londens Lief
Het Amsterdam van 1895 is nog ver verwijderd van een vrije LGBTIQ-gemeenschap. Kunststudent Olivier besluit dan ook op reis te gaan naar Londen. Onderweg ontmoet hij welgestelde Elisabeth en Alexander. Ze zijn allebei beeldschoon. Olivier staat uiteindelijk voor de moeilijke keuze ongelukkig te zijn in conformiteit of een vrij leven te leiden in de schaduw. Het verhaal wordt getekend door gender en een verboden liefde en schetst het dilemma van een Amsterdamse jongen tegen een achtergrond van welgestelde Londense kringen.

Van het fin de siècle tot nu
Londens Lief speelt in het fin de siècle. Het is een periode getekend door een wirwar van verschillende kunststijlen, voortkomend uit mentale verwarring. Wetenschappelijke ontwikkelingen zoals de evolutieleer van Darwin en de psychologie van Freud stelden de mens in een heel ander daglicht. De mens droeg namelijk dingen in zich die hij liever ontkende. Nieuw verworven rijkdom en de ambivalente houding van de burgerij zorgden voor een langzame bevrijding onder een zwaar gelovig en statelijk juk vandaan. Ruim 100 jaar later zijn de ontkenning van gender
Over Oculus Art
Oculus werd in 2017 opgericht door altviolist en kunsthistoricus Merel Coebergh, violist en pr-adviseur Simone van Hoof en cellist en neuropsycholoog Vanessa van Ast. Oculus maakt performances die een verhaal vertellen met behulp van klassieke muziek en moderne dans.
Deze activiteit wordt door Stichting KuBes uit Middelbeers georganiseerd. Stichting KuBes bevordert en faciliteert culturele activiteiten in Oost-, West- en Middelbeers en de regio. Belangrijke doelstelling daarbij is om de leefbaarheid in kleine kernen zoals de Beerzen te bevorderen.
De focus ligt daarbij op het samenbrengen van georganiseerde en niet-georganiseerde culturele instellingen en verenigingen én van verschillende disciplines zoals, muziek, dans, toneel en andere expressieve vormen van cultuur. Voor initiatieven vanuit de Beerse samenleving die niet vallen onder een rechtspersoon kan Stichting KuBes als zodanig optreden.
De deuren van het Oude Kerkje gaan vanaf 14.00 uur open en om 14.30 uur start het programma. Er is ook een pauze tijdens de uitvoering.
Locatie het Oude Kerkje Willibrordstraat 25, 5091 CC Middelbeers
Datum 16 december 2018
Tijd 14.30 uur vanaf 16.15 uur is er gelegenheid tot napraten onder genot van een drankje Prijs via www.ticketkantoor.nl/shop/Oculus-ArtEuro 15,–
Indien u bij de kassa van het kerkje voorafgaand aan de voorstelling een kaartje wilt kopen, kost deze Euro 17,– (u kunt niet pinnen)

Powered by Blog Grabber