Omgaan met verlies en rouw. Hoe doe je dat nou?

Op donderdag 11 april 2019 is er in het uitvaartcentrum in Budel weer een gratis informatieavond over omgaan met verlies en rouw. De bijeenkomst, van 19.30 tot 21.30 uur, biedt plaats aan circa elf mensen….Omgaan met verlies en rouw. Hoe doe je dat nou?

09-04-2019 12:02 – Ingezonden door Redactie

Op donderdag 11 april 2019 is er in het uitvaartcentrum in Budel weer een gratis informatieavond over omgaan met verlies en rouw. De bijeenkomst, van 19.30 tot 21.30 uur, biedt plaats aan circa elf mensen. Ook als u nog niet eerder contact hebt gehad met Van der Stappen, bent u van harte welkom.

Van rouwen word je moe
Mensen die een dierbare hebben verloren of een ander verlies hebben meegemaakt, denken vaak dat ze ‘het’ niet goed doen. Of dat de reacties die ze bij zichzelf merken, ‘niet normaal’ zijn. Het is goed om te weten dat rouwen hard werken is en (onbewust) veel energie vraagt. Daarbij is het belangrijk om jezelf tijd en ruimte te gunnen.
Je komt immers terecht in een onbekende wereld, die je – zeker in het begin – weinig houvast biedt. Een wereld die even ‘stop’ zegt en waarin je aan het overleven bent. Een wereld met goedbedoelde adviezen van anderen, waar je soms weinig mee kunt. Een wereld waarin mensen niet weten wat ze moeten zeggen. Mensen in rouw vragen zich af of ze hier ooit nog uitkomen. Of hun reacties nog normaal zijn. De omgeving vraagt zich af hoe mensen in rouw gesteund kunnen worden.

Handvatten die helpen in een rouwproces
Op deze en andere vragen komen heldere antwoorden tijdens de informatieavond op 11 april. Ieders antwoord op verlies, ieders manier van rouwen, is uniek. Er zijn geen vaste regels voor rouw, maar wel handvatten die kunnen helpen in een rouwproces.
Martin Horst, uitvaartverzorger bij Van der Stappen Uitvaartverzorging, geeft aan hoe afscheid nemen en rouw met elkaar verbonden zijn. Jeanne van Mierlo, verlies- en rouwtherapeut bij BrightBlue Coaching & Training, vertelt over wat je tegen kunt komen tijdens een rouwproces en hoe je hiermee kunt omgaan. Ook als je er zelf niet uitkomt. Er is veel ruimte voor het stellen van vragen; persoonlijke verhalen zijn welkom. Hoeft niet, mag wel. Vragen mogen na afloop overigens ook persoonlijk gesteld worden.

Aanmelden
Mensen die de avond willen bezoeken, melden zich aan via info@vdstappen.nl of via tel. 0495-430260. Bevestiging vindt plaats op volgorde van aanmelding. Adres uitvaartcentrum: Klein Schoterstraat 2a in Budel (bij de ingang van de algemene begraafplaats).

Powered by Blog Grabber