ONCE IN A LIFETIME… taekwondo podium

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijks Open Nederlands Kampioenschap in Eindhoven. 1200 sporters uit een vijftigtal landen zorgden voor een sterk deelnemersveld.ONCE IN A LIFETIME… taekwondo podium

14-03-2019 13:54 – Ingezonden door Redactie

Afgelopen weekend was het weer tijd voor het jaarlijks Open Nederlands Kampioenschap in Eindhoven. 1200 sporters uit een vijftigtal landen zorgden voor een sterk deelnemersveld. Er waren veel topsporters met veel wedstrijdervaring in de benen. Voor KoryoSports namen Robin Didden in de seniorenklasse tot 49 kg deel en Carlo van Leeuwen draaide zijn 1e wedstrijdpartij op dit niveau in de +80kg categorie. Robin Didden behaalde de kwartfinale en Carlo behaalde de zilveren plak.

Carlo wist een zilveren plak te behalen maar het verhaal achter deze man om deel te nemen aan dit zwaar kampioenschap is zeker nog belangrijker dan de prijs op zich. Carlo nam deel in de Masters klasse 40 – 50 jaar. Met zijn 47 jaar wilde Carlo voor 1 keer in zijn bewogen leven een uitdaging aangaan die garant zou staan voor een grensverleggende mentale inspanning. In de 9 maanden aanloop naar deze ONK is het Carlo daadwerkelijk gelukt een wending te geven aan zijn leven door keiharde afspraken en doelstellingen na te streven zodat deelnemen ook fysiek en mentaal een haalbare kaart zou zijn.

“Once in a Lifetime” was het motto van deze onderneming en door daadwerkelijk de mat op te gaan was deze onderneming ook geslaagd. Met amper wedstrijdervaring wist Carlo zich met name mentaal te motiveren om de strijd aan te gaan. In de finale mocht hij aantreden tegen een zeer ervaren sporter met een sterk wedstrijdverleden maar toch bleef Carlo staande bij zijn doelstelling; “de mat op en mijn best doen”. Dus een prestatie om trots op te zijn en een ervaring voor het leven. En uiteindelijk ben je nooit te oud om te leren of expliciete uitdagingen aan te gaan.

Voor Robin was dit de 2e keer dat zij deelnam als senior aan dit sterk bezette toernooi. Als broekie is het telkens weer keihard knokken om staande te blijven tegen de meestal zeer sterke ervaren wereldtoppers. De 1e partij trad Robin aan tegen Catherine Petrakis uit Australië en ze won deze partij zeer sterk met een einduitslag van 14 – 11. Daarna trad Robin aan tegen Yamada Miyu van Team Tokyo. Deze 27-jarige dame staat op de 18e plaats in de wereldranglijst. Ze scoorde al een aantal podiumplaatsen op WK’s en Grand Prix-toernooien. Ondanks een verlies van 29–5 was de nederlaag niet zo pijnlijk omdat zij 1e werd in deze categorie. Goed werk heeft tijd nodig maar Robin heeft potentie genoeg om uiteindelijk ook een hoog podium te behalen.

Aanstaande weekend is in Lommel het Open Belgisch Kampioenschap. Het deelnemersveld is ongekend groot en telt momenteel al meer dan 1700 sporters met sterke landenteams uit alle hoeken van de wereld. Met de deelname van een veelvoud aan olympische- en wereldkampioenen wordt dit het zwaarste OBK sinds jaren. Zaterdag moeten de senioren aan de bak en dan zal ook Robin een ervaring rijker zijn.

Powered by Blog Grabber