Onze Lieve Vrouwe wandeltocht: Scherpenheuvel-Lindelhoeven

Wat begon als een wandeltocht onder vrienden met een 40 tal personen is ondertussen uitgegroeid tot een echte klassieker in Lindelhoeven!Onze Lieve Vrouwe wandeltocht: Scherpenheuvel-Lindelhoeven

19-02-2019 14:32 – Ingezonden door Redactie

Wat begon als een wandeltocht onder vrienden met een 40 tal personen is ondertussen uitgegroeid tot een echte klassieker in Lindelhoeven! Op zaterdagmorgen 4 mei vertrekken we weer met een aantal bussen richting Scherpenheuvel voor de 9de editie van de Onze Lieve Vrouwe wandeltocht met als doel 50 km wandelen van  de Basiliek van Scherpenheuvel tot aan parochiezaal Den Drossaerd te Overpelt-Lindelhoeven. In groep vertrekken we richting Diest naar de eerste bevoorradings-stop waarna ieder op haar/zijn tempo verder wandelt richting Lindelhoeven via een bepijlde route. Onderweg worden we op nog eens 6 stopplaatsen voorzien van alle natjes en droogjes om de energiehuishouding op peil te houden en even uit te blazen indien nodig. Een aantal begeleidende fietsers ondersteunen vooral de wandelaars die het wat moeilijker hebben en ook een bezemwagen is voorzien. Eenmaal aangekomen in Lindelhoeven wacht ons een aandenken en een flinke maaltijd waarna we tussen pot en pint bekomen van de wandeling en nog wat nakaarten over de wandeltocht. De 8° editie was een succes met ongeveer 350 deelnemers en onder het motto “deelnemen is belangrijker dan uitwandelen” verwachten we er dit jaar nog een aantal meer.
Deelnemers zijn er dan ook van allerlei pluimage en komen van heinde en ver, zelfs internationaal! De volledige opbrengst van deze wandeltocht wordt geschonken aan Palliovik, een vereniging die palliatieve thuiszorg financieel ondersteunt in samenwerking met het zorgteam van UZ Gasthuisberg. Wil je ook deelnemen, dat kan door in te schrijven op olvtocht@outlook.be . Vermeld naam, woonplaats (adres hoeft niet), geboortedatum en hoeveelste deelname. Stort daarna €25,- op rekeningnr Fortis BE48 0018 4893 9127 van Olv tocht met vermelding van je naam en je inschrijving is in orde. Je ontvangt ter bevestiging een mailtje met nuttige info.

Powered by Blog Grabber