Onze Roofvogels

Op 13 november maakt u kennis met de meest voorkomende roofvogels in onze regio. Jo van Zanten, de spreker, kondigt zijn lezing aan met de woorden van Maria Quist van de Werkgroep Roofvogels Nederland: ‘Wanneer je roofvogels hoog boven je in de lucht ziet zweven, zou je zo mee willen doen: lekker mee…Onze Roofvogels

11-11-2018 12:20 – Ingezonden door Redactie

Op 13 november maakt u kennis met de meest voorkomende roofvogels in onze regio. Jo van Zanten, de spreker, kondigt zijn lezing aan met de woorden van Maria Quist van de Werkgroep Roofvogels Nederland:
‘Wanneer je roofvogels hoog boven je in de lucht ziet zweven, zou je zo mee willen doen: lekker mee jakkeren met de stormwolken of wiekend en warrelend in de blauwe lucht. Ze gaan hun eigen gang en leven op een manier die soms mooi en aantrekkelijk, maar soms ook wreed lijkt. Er zijn mensen die daar moeite mee hebben. Ze willen dat roofvogels leven als gedresseerde kanariepietjes en vooral geen ‘overlast’ veroorzaken. Maar dat kunnen ze wel vergeten. Roofvogels volgen hun eigen instincten. Ze kúnnen niet anders. Dat is helaas de reden dat roofvogels nog steeds opzettelijk worden doodgemaakt. Ook hier in Nederland, terwijl ze al sinds 1936 wettelijk zijn beschermd.
Roofvogels zijn niet alleen onmisbaar in de natuur, ze zien er ook prachtig uit’.
De lezing begint om 19.30 uurin Natuur en Milieucentrum De IJzeren Man aan de Geurtsvenweg 4 te Weert. Spreker is dan Jo van Zanten van Vogelwerkgroep De Peel.

Powered by Blog Grabber