Op Herhaling

Een militaire colonne door het buitengebied van Valkenswaard? Oost-Duitse grens? Het moet niet gekker worden. Jawel hoor. Tijdens Op Herhaling komen al die dingen van toen weer terug.Op Herhaling

18-10-2018 20:17 – Ingezonden door Redactie

Een militaire colonne door het buitengebied van Valkenswaard? Oost-Duitse grens? Het moet niet gekker worden. Jawel hoor. Tijdens Op Herhaling komen al die dingen van toen weer terug. Van toen dat wil zeggen toen we nog de militaire dienstplicht hadden. Toen het Koude Oorlog was. Op zondag 21 oktober vindt Op Herhaling plaats aan de Opperheide te Valkenswaard. Dit is het buitengebied tussen Valkenswaard en de Achelse Kluis (met borden aangegeven vanaf de Maastrichterweg). Je kunt weer beleven hoe het toen ging. De Medische keuring, de MiPaPo in de LiBoZa (voor de niet militairen betekent dit “het Militair Paspoort in de Linker Boven Zak”), de schietbaan en de grens tussen West en Oost en nog veel meer. Herbeleef de militaire dienstplicht met een knipoog.Het evenement duurt van 10:00 tot 17:00 uur. De entree is 2 euro maar daar krijg je dan wel je MiPaPo voor en een consumptie. Dus trek kleren aan die tegen een stootje kunnen en neem de hele familie mee naar Op Herhaling! De organisatie is in handen van St Bravo Compagnie. Meer info op www.ga-opherhaling.nl

Powered by Blog Grabber