Opening Oogcafé Weert

WEERT – Een ontmoetingsplek met oog voor elkaar is gerealiseerd.Opening Oogcafé Weert

03-04-2019 12:09 – Ingezonden door Redactie

WEERT – Een ontmoetingsplek met oog voor elkaar is gerealiseerd. Op donderdag 11 april zal Buurthuis Fatima haar deuren openzetten voor mensen met een visuele beperking, hun naasten, vrienden of gewoon geïnteresseerden in zichtproblematiek.
Wethouder Zorg en Welzijn Dhr. P. Sterk zal dit 1e oogcafé in Weert openen om 14.00 uur.  Hem kennende met een passend woord voor onderling contact en uitwisseling van ervaring. Vaak vervat in een gedicht, maar laten we niet vooruitlopen. In het oogcafé kun je dus een gezellig praatje maken met lotgenoten, informatie ophalen over alle mogelijke oogaandoeningen en ervaringen uitwisselen om het leven wat lichter te maken. Er zijn legio technische hulpmiddelen die daarbij kunnen helpen en ook die kennis is in huis of wordt in huis gehaald. Elke 2e donderdag van de maand tussen 14.00 uur en 17.00 uur kun je bij ons terecht en de koffie en thee staan klaar.  Deelneming is vooralsnog gratis en ook jouw ideeën krijgen een plaats. We beginnen met een kennismaking en inventariseren meteen waar de interesse naar uit gaat. Op basis van deze interesse zal een programma opgesteld worden waarin gastsprekers en deskundigen meer diepgang aan het onderwerp zullen geven. Dus schroom niet om je persoonlijke vragen te uiten. Dhr. John Snijkers van Oogvereniging Limburg zal als voorzitter en ervaringsdeskundige de leiding nemen in dit eerste treffen. Mocht je vragen vooraf hebben of meer info willen, dan kun je contact met hem opnemen op zijn mobiele nummer 0031 6 2024 8377.
Buurthuis Fatima ligt op een steenworp afstand van Station Weert aan de Nieuwstraat 11, 6001 TV Weert en is dus makkelijk bereikbaar met het ov. Op eigen terrein zijn er parkeervoorzieningen voor hen die met de auto komen. Voor meer info kun je terecht op https://www.oogvereniging.nl/agenda/en vergeet niet dat iedereen van harte welkom is.

Powered by Blog Grabber