Optima Tessenderlo-Pelt was een ware thriller

PELT – Afgelopen weekend nam Pelt, de nummer drie, het in de 1e Provinciale Heren Limburg op tegen de basketballers van Tessenderlo.Optima Tessenderlo-Pelt was een ware thriller

29-03-2019 09:53 – Ingezonden door Redactie

PELT – Afgelopen weekend nam Pelt, de nummer drie, het in de 1e Provinciale Heren Limburg op tegen de basketballers van Tessenderlo. Al van de eerste minuut waren beide teams duidelijk aan elkaar gewaagd (6-6 en 14-14). Met een bedrijvige Tom, 6 punten op rij en een raakmikkende Duane kreeg Pelt een eerste kloofje: 16-20 (10’). Maar de thuisploeg vond een gepast antwoord (25-25). Tom kreeg al snel zijn derde fout aangesmeerd. Bij Pelt hield Jago de Looise schutter goed uit de match en Marijn scoorde vlotjes. Halfweg hingen de bordjes weer gelijk: 34-34. Ook in het derde quarter kwamen beide teams om de beurt op voorsprong (36-40 en 42-41). Daarna spurtte Optima naar 53-48. Maar Pelt bleef in de laatste minuten koelbloedig. Marijn mikte een driepunter binnen en Joris zette zijn vrijworpen om. In de slotseconden werd het nog een ware thriller (56-55). Duane plukte een gouden aanvallende rebound en scoorde: 56-57. En met nog 2 seconden op de klok ging het laatste shot van Optima naast. Het werd geen hoogstaande partij maar de spanning en vechtlucht maakten veel goed. Hiermee stopt Pelt de zegereeks (8 overwinningen op rij) van Optima af. Zaterdag om 17.30 uur staat de trip naar Lommel op het programma.

Powered by Blog Grabber