Ouderen Mariënburght in het zonnetje gezet door leerlingen Bravo! College

Dingen leren, dat kan op vele manieren. Eén van die manieren, is leren door te doen. En daar weten de eerste en tweede jaar basis- en kaderleerlingen van het Bravo! College alles van. In het kader van…Ouderen Mariënburght in het zonnetje gezet door leerlingen Bravo! College

03-12-2018 20:47 – Ingezonden door Redactie

Dingen leren, dat kan op vele manieren. Eén van die manieren, is leren door te doen. En daar weten de eerste en tweede jaar basis- en kaderleerlingen van het Bravo! College alles van. In het kader van Praktische Beroepsoriëntatie (PBO) krijgen zij elke periode een specifieke opdracht waarmee ze actief aan de slag gaan, in diverse sectoren van de samenleving. Door echt bezig te zijn in het beroepenveld, krijgen de leerlingen een goed beeld welke sector bij ze past en waar hun hart ligt. Uiteindelijk, na het tweede jaar, hebben ze veel ervaring opgedaan en zo kan iedere scholier gerichter een keuze maken in de leerprofielen ‘Techniek’, ‘Verzorging’, ‘Economie’ of ‘Landbouw’.

Dit keer kregen zij de taak om een high tea op poten te zetten. Voor wie? Dat was geheel aan hen. De leerlingen besloten om de ouderen van bejaardenhuis Mariënburght in het zonnetje te zetten en te trakteren op een ochtendje smullen. Tijd om de koppen bij elkaar en de handen uit de mouwen te steken. Want bij een high tea komt een flinke dosis voorbereiding kijken. De leerlingen werden natuurlijk niet zomaar in het diepe gegooid, ze kregen alle begeleiding die nodig was. Acht weken lang zijn ze dan ook tijdens de lessen ‘Verzorging’, ‘Techniek’ en ‘Economie’ helemaal klaargestoomd om een ware high tea te organiseren. Etageres knutselden ze in elkaar bij techniek, het kostenplaatje en een stukje financiële bewustwording werden uitvoerig behandeld in de economielessen, en tijdens de uren verzorging werd nagedacht over en geoefend op de hapjes. Om de high tea zeker tot een succes te maken, draaiden de leerlingen zelfs een keertje mee in de keuken van De Coockpit. En dan, op 29 en 30 oktober, is het zover! Tijd om alle opgedane ervaring en voorbereiding om te zetten naar een verrukkelijke, geslaagde high tea. Met veel enthousiasme worden de tafels in Mariënburght mooi gedekt, alle versnaperingen met liefde bereid en uiteindelijk gepresenteerd op de zelfgemaakte etageres. De smulpapen zijn ondertussen opgetrommeld en zitten helemaal klaar om hun tanden te zetten in al het lekkers, dat speciaal voor hen is klaargemaakt. En dan aanvallen maar! In één woord heerlijk! Het lekkers op de tafel, maar ook zeker het feit dat jong en oud samen zo genieten! Zo sluiten de leerlingen van het Bravo! College, met de medewerking van de Coockpit en Mariënburght, een leerzame periode af met een geslaagde high tea. Iedereen bedankt voor de inzet, op naar een volgende opdracht!

Powered by Blog Grabber