Paardenevenement: bewust en respectvol omgaan met paarden

Op zondag 8 april 2018 organiseren LIET & VZW Panhof de 2de editie van het Horse Awareness Event. Het blijkt tot nu toe het enige horsemanship-evenement in Vlaanderen te zijn. Het is dé ontmoetingsplaats…Paardenevenement: bewust en respectvol omgaan met paarden

06-04-2018 11:39 – Ingezonden door Redactie

Op zondag 8 april 2018 organiseren LIET & VZW Panhof de 2de editie van het Horse Awareness Event. Het blijkt tot nu toe het enige horsemanship-evenement in Vlaanderen te zijn. Het is dé ontmoetingsplaats en inspiratiebron voor paardenliefhebbers uit België en Nederland. Voor zowel jong en oud, als ruiter, menner, groom, supporter, coach, therapeut of dierenarts is het aanbod zeer divers, spannend, boeiend, leerzaam en gewoon leuk!

Bij binnenkomst krijgen bezoekers een prachtig Programma Magazine, een mooi blad waarin interessante artikelen, het programma en de plattegrond zijn opgenomen. Voor de 1ste 500 betalende bezoekers wordt een Goodybag uitgereikt met interessante inhoud! Door bijdragen van sponsors en standhouders is deze verwennerij mogelijk! Het programma en de standhouders zijn bekend en staan op www.horse-awareness-event.be aangekondigd! Bezoekers kunnen het beste vooraf hun eigen dagprogramma samenstellen. Er zijn 72 stands in het strodorp, aangevuld met een (binnen-)terras waar eten en drinken te koop zijn. Er worden 23 demo’s gegeven die plaatsvinden in 2 pistes en er zijn 16 lezingen gepland in het leslokaal en presentatieruimte in evenemententent.

Er is een demo van Extreme Cowboy Racing, een vrij nieuwe paardensport voor België en Nederland. Deze sport is afkomstig van het werk dat een cowboy op zijn ranch moet doen. Het parcours bestaat uit verschillende hindernissen waaronder bruggen, sprongen en waterhindernissen. Getoond wordt hoe op een horsemanship-wijze deze sport gedaan wordt. ??Cindy Handschoewerker (The Horsesense) zal een demo verzorgen over de Chris Irwin-methode. Chris Irwin (Canada) is een paardentrainer die werkt vanuit de visie dat je aan de houding van je paard kan aflezen hoe het paard zich voelt. Maar door je eigen houding te veranderen, kun je hoe het paard zich voelt, beïnvloeden. De lezing Hoe werkt het lymfesysteem van je paard wordt verzorgd door Claire Schroijen (Equicrown) is ook een van de hoogtepunten. Veel ziektes hebben tot gevolg dat het lymfesysteem niet optimaal zijn werk kan doen. Het lymfestelsel is een essentieel onderdeel van het immuunsysteem van je paard. Door er meer over te leren, leer je hoe je je paard gezonder kan houden. Het aanbod van producten, diensten en informatie op het strodorp (72 stands) is zeer divers en voor iedereen is er genoeg te zien, horen en ervaren.

Elke editie van het Horse Awareness Event willen we een goed doel in het zonnetje zetten. Allereerst bieden we hen een gratis standruimte aan en daarnaast zamelen we geld in om hun werk te ondersteunen. Een gedeelte van gesponsorde gelden en opbrengsten van ponyritjes en evt. andere extra activiteiten worden aan het einde van de dag overhandigd. Dit keer ondersteunen wij graag Polly’s Ranch for special kids.
Zij bezoeken ‘special kids’ aan huis of zelfs in het ziekenhuis. Dit is mogelijk met 2 mini-pony’s, Kimo en Mambo en de ‘Special kids mobiel’ (speciaal omgebouwde trailer zodat kinderen met of zonder rolstoel de pony’s kunnen knuffelen). De opbrengst is bestemd om de bezoeken aan langdurig zieke kinderen of met een levensbedreigende ziekte, kosteloos aan te kunnen bieden. Het inzamelen van geld doen we door het aanbieden van ponyritjes (door vrijwilligers van Hoeve Hier & Nu en VZW Panhof) en schmincken/grimeren (door een vrijwilligster van VZW-Panhof)
Het Horse Awareness Event gaat door van 10.00 uur tot 17.00 uur in Domein Panhof (Panhovenstraat 5 in Peer). Tickets kosten in voorverkoop €5 en aan de kassa €7,50. Kinderen krijgen gratis entree. Meer info is te vinden op www.horse-awareness-event.be

Powered by Blog Grabber