Palethe: De Fusie Pelt, Plan B

Op 13, 14 en 15 december speelt er een bijzondere theatershow met ’De Theatrale Bende, Allemoal Z11BD8’ in CC Palethe door een theatergezelschap van zes mannen uit Overpelt.Palethe: De Fusie Pelt, Plan B

18-11-2018 19:43 – Ingezonden door Redactie

Op 13, 14 en 15 december speelt er een bijzondere theatershow met ’De Theatrale Bende, Allemoal Z11BD8’ in CC Palethe door een theatergezelschap van zes mannen uit Overpelt. Reeds zes jaar brengen zij succesvol een volledig zelf bedachte show die dit jaar een heel origineel onderwerp aansnijdt. De voorstelling staat namelijk geheel in het teken van de fusie van Neerpelt en Overpelt. Als een rode draad loopt dit thema doorheen de voorstelling en worden er zaken uitvergroot of wordt er wel ergens de draak mee gestoken. Ook de politiek wordt hierbij niet vergeten maar ook zullen de heren aftasten waarnaar de fusie ons (volgens hun eigen visie) in de toekomst zal leiden. Het geheel is één grote mengeling van humor, theater en muziek waar echter ook steeds plaats is voor een meer gevoelig onderdeel. Elk lid van deze “bende” heeft zijn eigen kwaliteiten in de groep. Als je die zes kwaliteiten bij elkaar optelt kom je uit op iets wat uniek is. Zes vrienden die samen iets creëren wat zeker gezien mag worden. Zelfs de muziek wordt door deze mannen volledig zelf  gecomponeerd. Luc Van Asten (een van de leden): “Het is allemaal 11 jaar geleden begonnen met een show rond de ‘Dorpsdichter’ van Overpelt. Reeds zes jaar maken we nu elk 1 ½ jaar een nieuwe voorstelling. We beginnen steeds met een blanco blad. We organiseren dan een brainstormdag waarin bepaald wordt over welk onderwerp we iets willen maken. Daarna wordt er een draaiboek uitgeschreven waarmee we dan aan de slag gaan. Met deze show zijn we nu ongeveer 14 maanden bezig.” De kaartenverkoop draait ondertussen op volle toeren. Zowel de inwoners van Overpelt als de inwoners van Neerpelt blijken toch wel grote interesse te hebben in deze unieke theatershow. Ook de inwoners van andere gemeenten zijn uiteraard welkom. Zij gaan even hard van deze show kunnen genieten. De leden van De Theatrale Bende zijn Luc Van Asten, Johan Camps, Jan Ceulemans, Stefan Hansen, Bert Stans en Jan-Willem Van Druenen. Elke show start om 20u en kaarten zijn verkrijgbaar in voorverkoop (€ 9,00) of de avond zelf aan de kassa (€ 10,00). Dus niet via Palethe. Voorverkoop: 0479/882837 of detheatralebende@gmail.com.

Powered by Blog Grabber