Pasar wandelde van de dauw in den drup

Zondagmorgen vanaf half acht verzamelden een veertigtal vroege vogels in het  Chiromeisjes Heem van Hamont om een goede bodem te leggen.Pasar wandelde van de dauw in den drup

16-02-2019 11:21 – Ingezonden door Redactie

Zondagmorgen vanaf half acht verzamelden een veertigtal vroege vogels in het  Chiromeisjes Heem van Hamont om een goede bodem te leggen. Er was voor iedereen spek met eieren voorzien en bij het gure weer bleek deze energiebom welgekomen. De dauwwandeling vertrok vervolgens aan het kasteeltje van Cranendonck waar een drietal gidsen van de stichting IVN ons opwachtten, zeg maar de Nederlandse tegenhanger van onze vereniging Natuurpunt. Gids Toon Van Seggelen deed ons de historie van het kasteeltje uit de doeken en onderweg kregen we nog leuke en boeiende info over de nog slapende fauna en flora. Gelukkig konden we gebruik maken van enkele mooie verhoogde knuppelpaden om zonder natte voeten door de plassen en modderpoelen te geraken. Soms moest de paraplu uitgeklapt worden maar toen halverwege de jeneverfles bovenkwam glinsterde de zon toch weer een beetje tussen de regendruppels door. Meer info over ons jaarprogramma op www.pasar.be/hamont-achel.

Powered by Blog Grabber