Pelt B boekt belangrijke overwinning

PELT – Door de overwinning wordt de rode lantaarn overgedragen aan de Hasseltenaren.Pelt B boekt belangrijke overwinning

24-03-2019 14:47 – Ingezonden door Redactie

PELT – Door de overwinning wordt de rode lantaarn overgedragen aan de Hasseltenaren. Met de huidige plek op de ranglijst wordt degradatie ontlopen. De beslissing in sporthal De Wingerd viel pas in de slotminuten van het laatste bedrijf. Mede door scores van Joris Biemans (21, waarvan 11 in het laatste kwart), Bern Mens (16) en Marijn Cuijpers (15) werd de overwinning veiliggesteld. Ook spannend was het bij de heren van Pelt C, die nipt tekortkwamen tegen Union Leopoldsburg B. De thuisploeg, die in hetzelfde (degradatie)schuitje zit als Pelt B, moet daarom blijven vrezen voor een terugkeer naar vierde provinciale. Een kloof van tien punten werd in de slotfase nog teruggebracht tot twee, maar de eindsprint tegen de Leopoldsburgers kwam te laat op gang. Eindstand: 72-78. Voor Pelt C noteerde Brandon Vandekerkhof 25 punten. Thomas Schoemans scoorde 21 punten.
De dames van Pelt verloren zaterdag op eigen terrein eveneens van Union Leopoldsburg. Het werd 54-61 in het voordeel van de bezoekers.

Waar verschillende seniorenteams nog een (spannende) eindfase van de competitie tegemoet gaan sluit de jongste jeugd het seizoen dit weekend af. Zaterdag om 11.00 uur speelt het U10-team van BBC Pelt zijn laatste competitiematch. De wedstrijd in sporthal De Wingerd wordt daarom van een feestelijk tintje voorzien.

Het herenteam Pelt A speelt zaterdag op verplaatsing tegen Optima Tessenderlo A (aanvang: 20.30 uur). Pelt C speelt om 20.30 uur thuis tegen Bree B. De dames gaan zaterdag op bezoek bij Kiewit Hasselt A (aanvang: 18.30 uur).

Foto: Pelt U10 speelt zaterdag zijn laatste competitiewedstrijd van het seizoen.

Powered by Blog Grabber