Pelt kiest voor centrale dienstverlening

Het gemeentebestuur heeft een aantal principiële keuzes gemaakt om een sterke, centrale dienstverlening te kunnen aanbieden. Burgemeester Frank Smeets: “Na drie maanden samenwerken willen we de krachten…Pelt kiest voor centrale dienstverlening

05-04-2019 11:00 – Ingezonden door Redactie

Het gemeentebestuur heeft een aantal principiële keuzes gemaakt om een sterke, centrale dienstverlening te kunnen aanbieden. Burgemeester Frank Smeets: “Na drie maanden samenwerken willen we de krachten nog meer bundelen. Immers, wat we samen doen, doen we beter. We willen onze middelen en gebouwen veel strategischer kunnen inzetten, wat op termijn heel wat efficiëntiewinsten zal opleveren. Tegelijkertijd kunnen we onze dienstverlening verbeteren én uitbreiden”. Alle administratieve diensten komen in het gemeentehuis op de Oude Markt. In de Kerkstraat wordt het historische deel van het gemeentehuis verbouwd voor de gemeenteraad, huwelijken, ceremonies en ontvangsten. Men zal er ook terecht kunnen voor algemene informatie over de gemeentediensten. Het deel aan het Kerkplein, grenzend aan de Koning Albertlaan wordt opengebroken voor een toeristisch onthaal en een geheel nieuwe bibliotheek. De huidige

twee bibliotheken zouden moeten worden gerenoveerd. Om die grote investeringen te voorkomen kiest het bestuur voor één centrale moderne bibliotheek. De vrijgekomen ruimte van de bib in de Jeugdlaan wordt opgenomen in renovatie- en modernisering plannen van CC Palethe. Ook de vrijetijdsbalie blijft daar. Voor wat betreft de technische diensten zal de gemeentewerf op Heikesveld verhuizen naar de Lieven Bauwenslaan waar de nodige uitbreidingen zullen gebeuren. Op deze manier worden de gemeentelijke gebouwen en kosten beperkt tot één administratief gemeentehuis, één ceremonieel gemeentehuis, één bibliotheek (met ‘antennes’ in Palethe en in het woonzorgcentrum in Sint-Huibrechts-Lille) en tenslotte één gemeentewerf. De voormalige OCMW-gebouwen in de Kerkstraat en Peltanusstraat met de bib in de Norbertisessenlaan kunnen op termijn verkocht worden. De uitvoering van al die plannen zal nog wel even duren. Frank Smeets: ”De komende maanden zullen we hard werken om deze visie samen met onze medewerkers te vertalen in een realistisch stappenplan. Vooraleer elke dienst op de nieuwe plaats zit, zijn we waarschijnlijk enkele jaren verder”.

Powered by Blog Grabber