Peltenaren helpen Pelt duurzaam maken  

De toekomstige gemeente Pelt neemt deel aan de actie ‘Overal stroomversnellers’. Hiermee kan de gemeente aanspraak maken op extra budget om een duurzaam project te realiseren. Peltenaren ouder dan 18 kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen op www.stroomversneller.be.Peltenaren helpen Pelt duurzaam maken  

20-09-2018 10:38 – Ingezonden door Redactie

De toekomstige gemeente Pelt neemt deel aan de actie ‘Overal stroomversnellers’. Hiermee kan de gemeente aanspraak maken op extra budget om een duurzaam project te realiseren. Peltenaren ouder dan 18 kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen op www.stroomversneller.be.

De gemeente Pelt wil investeren in duurzame energieprojecten. Daarom nemen Neerpelt en Overpelt samen deel aan de campagne ‘Overal stroomversnellers’.

“Peltenaren ouder dan 18 jaar kunnen vanaf nu hun stem uitbrengen op één van de Peltse projecten via www.stroomversneller.be. Indien 1% van de Peltenaren dat doet, ontvangt de gemeente Pelt 1 euro per inwoner als startkapitaal.Met dit startbudget kan de gemeente één of meerdere van de voorgestelde energieprojecten realiseren, voor zover aan alle voorwaarden is voldaan. Het gemeentebestuur beslist welke projecten zullen worden uitgevoerd en verfijnt die projectvoorstellen in samenspraak met het Vlaams Energieagentschap.Voor Pelt is het maximumbedrag vastgesteld op 32 378 euro. Toch een mooi duurzaam duwtje in de rug”, zegt Neerpelts schepen van leefmilieu en duurzame ontwikkeling Liesbeth Fransen.

De projecten die de gemeente Pelt heeft ingediend, zijn de verbouwing van het gemeentehuis op het Kerkplein, de omvorming van de kerk van het Herent naar een kerk met jeugdlokalen en de aankoop van een elektrische deelauto en elektrische laadpalen voor de nieuwe gemeente. “Het zijn stuk voor stuk projecten die duurzaamheid hoog in het vaandel dragen”, zegt Overpelts schepen van duurzaamheid Valerie Plessers. “Om ons engagement concreet te maken nodigen we de inwoners uit op  het infosalon over elektrische voertuigen op woensdag 19 september op de Oude Markt, dat beide gemeentebesturen samen organiseren. We laten mensen kennismaken met elektrische fietsen en voertuigen en proberen hen zo te helpen duurzame keuzes te maken.”

Stemmen kan vanaf nu tot en met zondag 7 oktober via www.stroomversneller.be. Opgelet: na het stemmen moet je je stem bevestigen via e-mail.

Powered by Blog Grabber