Peuterschool Schatkist Budel bezoekt bakker de Jong

Al een aantal weken wordt er op peuterschool Schatkist hard gewerkt aan het thema ‘naar de bakker’. In het lokaal is een heuse bakkerij nagebouwd en er wordt naar hartenlust gebakken en broodjes en gebak…Peuterschool Schatkist Budel bezoekt bakker de Jong

19-11-2018 18:52 – Ingezonden door Redactie

Al een aantal weken wordt er op peuterschool Schatkist hard gewerkt aan het thema ‘naar de bakker’. In het lokaal is een heuse bakkerij nagebouwd en er wordt naar hartenlust gebakken en broodjes en gebak verkocht. Ook hebben we een echte cake gebakken in onze zelfgemaakte oven van karton. Tja, hoe de juf dat voor elkaar kreeg blijft de peuters nog steeds een raadsel. Met slagroom spuiten was ook een groot succes en de klei-koekjes leken net echt. Maar na zoveel nep bakken en verkopen in ons lokaal, werd het tijd om eens een echte bakkerij te gaan bekijken. En dat deden we op 8 november. De ouders van de oudercommissie reden mee om al die kinderen op de plaats van bestemming te krijgen. Bij bakker de Jong werden we hartelijk ontvangen door Angela, de vrouw van de bakker. Binnen wachtte bakker William ons op. We mochten koekjes gaan bakken. De kinderen werkten hard en maakten heel veel lekkere koekjes. Die gingen de oven in, terwijl wij een rondleiding kregen. We mochten op de weegschaal staan (pff die is veel groter dan die in ons lokaal) en we zagen dat de mixers in het echt supergroot waren. Ook de ovens waren heel groot. Daar pasten we zelf in!
In de winkel mochten alle kinderen een brood snijden met de broodsnijmachine. Dat was een hele belevenis. Terwijl we een speculaasje aten en lekkere ranja dronken, haalde de bakker onze koekjes uit de oven. Die mochten we mee naar huis nemen. Het was een heel leuke en leerzame ochtend. Bakker Angela en William de Jong, van harte bedankt voor deze geweldige ervaring!

Powered by Blog Grabber