Plan voor meer appartementen Capucijnerplein positief ontvangen

Als de plannen doorgaan verrijzen er 35 appartementen, variërend van 80 tot 120 vierkante meter, aan het Capucijnerplein in Budel. De appartementen worden verdeeld over drie etages. Op de begane grond…Plan voor meer appartementen Capucijnerplein positief ontvangen

12-10-2018 11:02 – Ingezonden door Roy de Leijer

Als de plannen doorgaan verrijzen er 35 appartementen, variërend van 80 tot 120 vierkante meter, aan het Capucijnerplein in Budel. De appartementen worden verdeeld over drie etages. Op de begane grond is een commerciële ruimte van ruim 620 vierkante meter voorzien. Dit moet zorgen voor een ‘levendige plint’.
Onder het gebouw komen een parkeergarage en bergingen te liggen. De in- en uitrit van de parkeergarage is gesitueerd aan de Keizer Ottostraat. Dit in tegenstelling tot een eerder ontwerp waarbij de uitgang van parkeerkelder aan het Schutstraatje lag.

Twee jaar geleden stemde de gemeenteraad al in met het verzoek tot het mogen opstarten van een bestemmingsplanwijziging voor de ontwikkeling van 22 appartementen.
Nu Tasko, de bovenliggende appartementen en een gedeelte van het aangrenzende terrein zijn aangekocht door de projectontwikkelaar is het totaalontwerp en inrichtingsplan aangepast.
“Het aangepaste plan ziet er goed uit. Het is vooral belangrijk dat de ingang van de parkeerkelder niet meer in het Schutstraatje komt te liggen”, vindt Hans Teklenburg (CDA). Hij kreeg bijval van de andere partijen. Het stemde de commissieleden onder meer tot tevredenheid dat Tasko, de schoenenwinkel die eind dit jaar de deuren sluit, is meegenomen in de herontwikkeling van het gebied. “Dit is goed voor de totale uitstraling van het Budelse centrum”, aldus Jordy Drieman (VVD).
Hoewel het plan aan de parkeernorm voldoet, hebben de commissieleden nog wel wat zorgen over de mogelijke toename van de parkeerdruk in het centrum. Voor de bewoners van de appartementen, het personeel in commerciële ruimte en hun bezoekers is er een parkeerbehoefte berekend van 71 parkeerplaatsen. Voor de bewoners zijn er 42 parkeerplaatsen in de parkeerkelder. De overige parkeerplekken moeten worden gevonden in het omliggende, openbare gebied.

Archieffoto, de oude Rabobank

Powered by Blog Grabber