Prachtige kindertekeningen in de Heuf

Vorige week vrijdag werden op de Overpeltse Oude Markt de kerstverlichtingen aangestoken. Diezelfde avond was er in de Heuf een onthulling van tekeningen op grote doeken gemaakt door kinderen van de lagere…Prachtige kindertekeningen in de Heuf

16-12-2018 15:23 – Ingezonden door Redactie

Vorige week vrijdag werden op de Overpeltse Oude Markt de kerstverlichtingen aangestoken. Diezelfde avond was er in de Heuf een onthulling van tekeningen op grote doeken gemaakt door kinderen van de lagere graad Beeld van de Kunstacademie Noord-Limburg (KANL) die in Overpelt les volgen. Via een verzoek van schepen Carine Vangerven werd aan de kinderen een opdracht gegeven om de tekeningen te maken. Uit de tekeningen van de winterhuisjes werden er vier uitgekozen die op levensgrote doeken werden afgedrukt en opgehangen in de Heuf. Het was een vervolg op wat er vorig jaar gemaakt was onder de naam ‘de Sneeuwhappers’. Dominik Martin, de betreffende tekenlerares wilde het dit jaar anders aanpakken zodat er van iedere leerling iets tentoongesteld kon worden. Die vier tekeningen vormen het ‘kerstdorp’. Daarnaast heeft elk kind zichzelf getekend in pyjama bij het raam. Het leuke aan deze opdracht was dat de kinderen voor die les in pyjama naar de tekenles mochten komen en zelfs een knuffel mochten meebrengen. Deze tekeningen werden dan achter de ramen van de huisjes digitaal ingewerkt. Op die manier staat iedereen er nu op met zijn of haar tekening. Om zeker niemand te vergeten geven we hier een opsomming van alle deelnemende kunstenaartjes: Feline, Mirthe, Mathis, Tiebe, Emily, Fien, Lana, Nora, Lukas, Lien, Helena, Noortje, Liene, Marie, Nore, Elena, Marte, Jasper, Isa, Lars, Nina, Rune, Eline, Lore en Fran.

Powered by Blog Grabber