Premie restauratie kapel Ursulinenklooster

De Vlaamse regering heeft een restauratiepremie van 1,37 miljoen euro toegekend voor de restauratie van de kapel van het Ursulinenklooster in Hamont. In een eerste fase zal de buitenkant van de kapel aangepakt worden.Premie restauratie kapel Ursulinenklooster

16-04-2018 21:07 – Ingezonden door Redactie

De Vlaamse regering heeft een restauratiepremie van 1,37 miljoen euro toegekend voor de restauratie van de kapel van het Ursulinenklooster in Hamont. In een eerste fase zal de buitenkant van de kapel aangepakt worden. Het gebedshuis zal ingericht worden voor culturele activiteiten, uiteraard passend bij in het historisch kader van de kapel. Onder andere de daken, de gevels, het buitenschrijnwerk worden vernieuwd, alsook de glas-in-lood ramen. In een tweede fase wordt de binnenkant van de kapel onder handen genomen. De kapel werd opgenomen als beschermd monument in 1997.

Powered by Blog Grabber