Programma DickensFestijn

Het Dickens Festijn wordt op zondag 16 december om 14.00 uur officieel geopend door de Dickens burgemeesters en biedt tot 19.00 uur een groot aantal activiteiten om u de sfeer van de oude Victoriaanse…Programma DickensFestijn

15-12-2018 14:21 – Ingezonden door Redactie – Foto Jos Meusen

Het Dickens Festijn wordt op zondag 16 december om 14.00 uur officieel geopend door de Dickens burgemeesters en biedt tot 19.00 uur een groot aantal activiteiten om u de sfeer van de oude Victoriaanse tijd in volle glorie te laten beleven.  Figuren uit “A Christmas Carol” komt u op het Dickens Festijn in alle hoeken tegen en gaan u levensecht meenemen in dit verhaal. De vrek Scrooge, de drie geesten, zijn begrafenisstoet maar ook kijvende viswijven, dames van plezier, een bloederige kiezentrekker, een schillenboer en nog een groot aantal andere prominente figuren en schooiers uit die tijd. Oude ambachten zijn er in veelheid aanwezig zoals de glasblazer, de klompenmaker, de boomzager en de mandenvlechter. Een markt met een groot aantal kramen met gezellige en andere praktische sfeermakers (bv. echte maretakken) zijn de moeite waard om te bekijken of iets leuks te kopen.
Op het Kloosterhof is er van alles te beleven voor kinderen met Oudhollandse spelen, een poppenkast, ballengooien, boerderijdieren en leuke knutselactiviteiten bij de kindertimmerman, kindersmid of glas-in-lood man. Het smulplein met zijn gezellige accordeonmuziek is een prima plek voor de smaakpapillen met een hartige stoofpot, een kom erwtensoep, glaasje glühwein of warme chocolademelk. Overal op het Dickens Festijn is er op straat en op de podia muziek van koren, blazers en andere muziekgroepjes te horen. Zodra het donker wordt gaan de lichtjes aan en wordt deze fraaie buurt van Maarheeze sprookjesachtig uitgelicht. Om 19 uur wordt het festijn afgesloten met een parade van alle Dickens figuranten wat met alle lichtjes erbij zeker de moeite waard is om er even voor te blijven.  De entree bedraagt €3,00 en een deel van de opbrengst gaat naar Serious Request.

Powered by Blog Grabber