Programma Koningsdag Budel

Op vrijdag 27 april is er weer veel te beleven in het centrum van Budel. Er zullen tal van activiteiten zijn op de Markt en het Capucijnerplein. Tussen 9.00 uur en 16.00 uur is er de Vrijmarkt voor en…Programma Koningsdag Budel

26-04-2018 11:14 – Ingezonden door Redactie – Archieffoto DeMeus

Op vrijdag 27 april is er weer veel te beleven in het centrum van Budel. Er zullen tal van activiteiten zijn op de Markt en het Capucijnerplein. Tussen 9.00 uur en 16.00 uur is er de Vrijmarkt voor en door jong en oud. Na afloop van de vrijmarkt dienen alle niet verkochte spullen/goederen weer mee naar huis genomen worden.
Enkele plaatsen in het centrum worden ingenomen door het Oranje Comité. Gelieve aanwijzingen op te volgen. Voor de veiligheid van de deelnemers staat het Oranje Comité Budel géén auto’s binnen het afgezette terrein toe. Evt. aanhangers mogen het terrein opgeduwd worden.

Ook tussen 9.00 uur en 16.00 uur is er Crea-Bea. Bent u net als onze vorige Koningin Beatrix creatief aangelegd? Dan is CreaBea de gelegenheid bij uitstek om uw creativiteit te tonen aan een breed publiek. Tijdens de traditionele vrijmarkt die gehouden zal gaan worden is er ruimte voor elke creatieve uiting die maar denkbaar is; schilderen, tekenen, beeldhouwen, boetseren, maken van sieraden, bloemstukken, kleding, hoeden, houtsnijwerken, etsen, borduren, kaarten, gedichten, boeken, fotografie, etc. etc. Dit en natuurlijk nog veel meer mag getoond worden. Natuurlijk is het ook leuk als je aanwezige bezoekers kunt laten kennis maken met jouw creatieve hobby of bezigheid. Deelnemers van CreaBea komen bij elkaar te staan op de Markt. Voor meer informatie en opgave van deelname: oranjecomitebudel@gmail.com Gedurende de Vrijmarkt heeft het Oranje Comité gezorgd voor een aantal leuke verrassingen. Zo kun je zomaar een echte Prinses tegenkomen en met haar de hoffelijke buiging oefenen. Wanneer je het stoer zou vinden om eens in een echte limousine te zitten dan moet je zeker naar de Vrijmarkt komen om te’Limo-hengelen.‘ Lijkt het je leuk om een grapje te maken met clown Plume? Of laat je je liever schminken als een clown? Of vind je een tropisch kapsel beter bij je staan? Ook voor muzikale omlijsting is gezorgd: DJ-Woelie gaat zorgen voor de Koninklijke noot.
Kortom volop plezier in het centrum van Budel.

Omstreeks 12.30 uur worden de winnaars bekend gemaakt van de kleurwedstrijd. Aansluitend is er een nieuwe activiteit. Dit jaar heeft de organisatie veel tijd gestoken in het bedenken van een alternatief voor de jarenlange traditionele ballonnenwedstrijd. Waarom? Er ontstaat steeds meer bezwaar tegen de milieubelasting van ballonnen die niet door een vinder terug gemeld werden. Deze ballonnen komen in de natuur terecht met alle gevolgen van dien. Wij zijn de uitdaging aangegaan om een vergelijkbaar wedstrijdelement in het alternatief te verwerken. Na vele avonden van brainstormen, ideeen, bedenken en wegstrepen is het comité aan de slag gegaan met meters zeil, klittenband, lijm en honderden ballen zodat we de Koninklijke Race kunnen introduceren. Dit jaar gaan we dus geen ballonnen de lucht in sturen. Hoe deze Koninklijke Race er uit komt te zien? Kom kijken en doe gezellig mee. Inschrijven vanaf 12.20 uur. Jouw naam wordt gekoppeld aan een nummer welke correspondeert aan een gekleurde bal. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen. Bijzijn is meemaken! Het is wel belangrijk om de aanwijzingen van het Oranje Comité te volgen.

Powered by Blog Grabber