Programma Munttheater tijdens Cultureel Lint

Zondag 23 september kan Weert voor de 7e keer gaan genieten van het Cultureel Lint, dé opening van het cultureel seizoen 2018-2019, georganiseerd door het Munttheater, Rick en Muziekcentrum De Bosuil, in samenwerking met vele andere culturele organisaties en amateurverenigingen.Programma Munttheater tijdens Cultureel Lint

18-09-2018 16:23 – Ingezonden door Redactie

Zondag 23 september kan Weert voor de 7e keer gaan genieten van het Cultureel Lint, dé opening van het cultureel seizoen 2018-2019, georganiseerd door het Munttheater, Rick en Muziekcentrum De Bosuil, in samenwerking met vele andere culturele organisaties en amateurverenigingen.
Op diverse locatie in de binnenstad kunt u snuffelen aan het nieuwe culturele aanbod van 2018-2019. Op het podium van het Munttheater is deze middag een gevarieerd programma samengesteld van amateurs en professionals, die previews laten zien van hun nieuwe programma’s. Het Wokmuziektheater trapt om 13:00 uur af met een voorproefje van ‘Passie en Wraak’, de Italiaanse opera-avonden die op 23, 24 en 25 november in het Munttheater te zien zijn. Gevolgd door het Weerter Mannenkoor, een optreden van cabaretier Jochen Otten en een bijzondere uitvoering van Sally Dansgezelschap Maastricht. Als uitsmijter brengt Jordan Roy samen met backing-vocalisten en een gitarist een eerbetoon aan George Michael.
Tussen 16:00 en 17:00 uur wordt een documentaire vertoond van de  NTR over de 80-jarige oorlog, waarin Weert centraal staat. Deze film wordt voorafgegaan door de presentatie van een conservator van het Rijksmuseum over de lokale geschiedenis. Dit najaar organiseert het Rijksmuseum namelijk een tentoonstelling over de 80-jarige Oorlog. Gelijktijdig en in samenwerking met het Rijksmuseum wordt deze documentaireserie van de NTR over dit onderwerp in verschillende plaatsen voorvertoond.
Voor het theater, op het Collegeplein komt u in Amerikaanse sferen met optredens van de dixielandband, een rodeostier, popcornkraam en een reuzekleurplaat voor de kinderen.
Het programma in het Munttheater tijdens Cultureel Lint is gratis toegankelijk. Voor meer info zie: www.munttheater.nl

Powered by Blog Grabber