Pronkstukken: opening expositie

BUDEL – Van 23 maart tot en met 7 april exposeren Marjan van Herpen en Mari van Uden bij Beeldentemmers in Budel.Pronkstukken: opening expositie

23-03-2019 14:03 – Ingezonden door Redactie

BUDEL – Van 23 maart tot en met 7 april exposeren Marjan van Herpen en Mari van Uden bij Beeldentemmers in Budel.  De verstilde tekeningen en etsen van Mari complementeren de allesbehalve “stille” stillevens van Marjan en vice versa. Marjan van Herpen haalt haar inspiratie voor portretten en stillevens uit de schilderkunst van de Barok gecombineerd met hedendaagse aspecten. Maar let wel! Een stilleven is niet stil.  Een stilleven vertelt een heel verhaal over het leven en is daardoor eigenlijk heel levendig. Het maakt Marjan nieuwsgierig. Wie heeft de voorwerpen gebruikt? Leven ze nog? Of zijn de voorwerpen echt heel erg oud? Wat is er allemaal mee gebeurd, wat voor verhaal vertellen ze ons? Bij elkaar gezet staan ze misschien wel heel stil maar ze worden des te levendiger omdat de combinatie misschien wel heel vreemd of juist heel bijzonder wordt. Mari van Uden (1945) tekent al vanaf het moment dat hij een potlood kan vasthouden. Op een dag ontmoette hij een fraai insect en tekende dat alsof het gedrukt stond. Hij tekent dagelijks: portretten, zelfportretten, insecten, vogels en bloemen,… Bij voorkeur met ballpoint of kroontjespen. Soms met penseel en olieverf. Bij beeldentemmers is een kleine selectie samengebracht van etsen en kleine tekeningen. En van boeken, bedrukte en onbedrukte, waarin hij zijn fascinaties uitleeft. Daarbij gaat hij leugens om bestwil niet uit de weg, tenslotte is tekenen vervormen, abstraheren, overdrijven en weglaten. Deze expositie is te zien op afspraak en op 23 maart (opening), 24 maart, 30 maart, 31 maart en 7 april.
In dezelfde periode zijn er ook een aantal workshops met een link met de expositie. Zo is er op 30 maart: Je eigen bloemstilleven in Hollandse Meesterstijl! door Angeline Maas, op 31 maart: Workshop Studio Fotografie door Marjan van Herpenen op 6 april: Workshop Zilverklei door Marjan van Herpen. Artspace en Galerie Beeldentemmers is gelegen aan de Fabrieksstraat 68 in Budel. Kijk op www.beeldentemmers.nl voor meer info.

Powered by Blog Grabber