Rock Hennemeeuwis

Op 12 oktober vindt er een splinternieuw festival plaats in Neerpelt. Onder de naam Rock Hennemeeuwis zullen ze een avond aanbieden met live-muziek en after-Dj. Zoals de naam het al verklapt zal dit allemaal plaatsvinden op de terreinen van Hennemeeuwis in de Neerpeltse deelgemeente Sint-Huibrechts-Lille….Rock Hennemeeuwis

20-09-2018 13:13 – Ingezonden door Redactie

Op 12 oktober vindt er een splinternieuw festival plaats in Neerpelt. Onder de naam Rock Hennemeeuwis zullen ze een avond aanbieden met live-muziek en after-Dj. Zoals de naam het al verklapt zal dit allemaal plaatsvinden op de terreinen van Hennemeeuwis in de Neerpeltse deelgemeente Sint-Huibrechts-Lille. Met een niemand minder dan Rowwen Hèze op het programma pakken ze voor hun eerste editie al stevig uit.

De nummers die Rowwen Hèze brengt worden omschreven als dialect-rock/feest rock. Er wordt dan ook enkel en alleen gezongen in het Nederlands Limburgs dialect, en hier zijn ze ook trots op. In hun nummer ‘kwestie van geduld’ zingen ze dat wachten tot heel Nederlands Limburg ‘lult’. Titels als ‘Auto, vliegtuug’ of ‘Bestel Mar’ zijn hits die bij iedereen toch herkenbaar klinken. De energie die de band en de songs uitstralen zorgen ervoor dat stilstaan bij deze groep geen optie is. Ze worden dan ook wel vaak gekoppeld aan rondvliegende pinten en gescheurde T-shirts. Maar dat zal voor de eerste rijen wel zijn, de tent is groot genoeg voor iedereen zijn plaats. Als voorprogramma heeft Rock Hennemeeuwis de kans gegeven aan de lokale groep, Lost Memory. Een covergroep die bestaat uit 5 gepassioneerde muzikanten. Met invloeden van Kings of Leon, Queen en Bryan Adams zal hun set voornamelijk bestaat uit rock/poprock. Na Rowwen Hèze volgt er nog een kleine afterparty tot 1uur ’s nachts met Dj Jan verhoeven. De online ticket verkoop is al een tijd bezig en verloopt goed. Sinds 4 september kan je ook hardtickets kopen op de opgegeven verkooppunten, namelijk Paperpoint (Hamont), ’t Frituurke (Haag 22, Achel), Dag en nachtwinkel (Overpelt), Nachtwinkel Neerpelt (Heerstraat 43), Q8 tankstation VDM (Peer) en Frituur De Kromma draai (Eksel).
Informatie hierover kan je vinden op de website of op de facebook-pagina.

Powered by Blog Grabber