Röring ontbreekt op festivalkalender

Röring at the Poel ontbreekt dit voorjaar op de festivalkalender. Na vijf edities is definitief er een einde gekomen aan het Budelse festival. De leden van de Stichting Rock Röring kunnen de organisatie van het evenement niet langer combineren met hun drukke werkzaamheden. “Daar komt bij dat veel mensen…Röring ontbreekt op festivalkalender

29-04-2018 15:45 – Ingezonden door Redactie

Röring at the Poel ontbreekt dit voorjaar op de festivalkalender. Na vijf edities is definitief er een einde gekomen aan het Budelse festival. De leden van de Stichting Rock Röring kunnen de organisatie van het evenement niet langer combineren met hun drukke werkzaamheden.
“Daar komt bij dat veel mensen inmiddels buiten de regio wonen. Het is een samenspel van allerlei zaken. Daardoor is het lastig geworden om de juiste balans te vinden”, zegt Bert Govers, die vanaf het eerste uur betrokken was bij de organisatie van het festival.
Rock Röring zag in september 2012 het levenslicht. Het festival wist onder meer DeWollf, Lucas Hamming en Gerard van Maasakkers te strikken.
In 2016 ontbrak Rock Röring al eens een keer op de festivalkalender. Vorig jaar keerde het festival terug als Röring at the Poel. Met Röring at the Poel sloeg de organisatie een nieuwe weg in. Zo werd er onder meer afscheid genomen van de bekende rood-witte tent. Ook werd er gezocht naar een nieuwe datum in het voorjaar. Daarnaast verhuisde het festival van het evenemententerrein aan de Poelderstraat in Budel naar de verderop gelegen oude ligweide van ‘t Ekkerbad.
De nieuwe opzet met gratis entree en een grote diversiteit aan muzikale genres, uiteenlopend van folk, rock en dance tot feestmuziek, wist in vergelijking met Röck Roring een groter en breder publiek naar de parkachtige omgeving achter het zwembad te lokken.
Hoewel de nieuwe opzet veel positieve reacties opleverde, heeft de stichting toch besloten om de stekker uit het evenement te trekken.
Govers: “Het was een goede en leuke laatste editie, waardoor we met een goed gevoel kunnen afsluiten. De stap naar een nieuwe, veel intiemere locatie in de buitenlucht bleek een hele goede zet. Achteraf is het jammer dat we dit niet eerder hadden besloten.”

Powered by Blog Grabber