Ruben van der Kruis winnaar Nationale SchildersVakprijs 2018

Door zowel de vakjury als het publiek is zijn project ‘Wijnhuis Beaugrim’ te Weert verkozen tot winnaar van de Schildersvakprijs in de categorie Onderhoudsschilderwerk. Dit gebeurde tijdens de finale van…Ruben van der Kruis winnaar Nationale SchildersVakprijs 2018

10-12-2018 16:53 – Ingezonden door Redactie

Door zowel de vakjury als het publiek is zijn project ‘Wijnhuis Beaugrim’ te Weert verkozen tot winnaar van de Schildersvakprijs in de categorie Onderhoudsschilderwerk. Dit gebeurde tijdens de finale van deze wedstrijd op 22 november. Een fantastische bekroning op het werk van de 37 jarige vakschilder uit Maarheeze.

Wijnhuis Beaugrim is gevestigd in de rijks-monumentale boerderij Jankushoof te Weert. Het schildersbedrijf Van der Kruis Vakschilders is in het voorjaar gestart met het schilderwerk van de in slechte staat bevonden boerderij. De modernste schuurtechnieken en diverse houtrotreparaties waren nodig alvorens de boerderij in haar drie oorspronkelijke kleuren, olijfgroen/zwart, mosterdgeel en schelpwit, kon worden teruggebracht. De opdrachtgever had de wens een spekachtige uitstraling te krijgen op de kozijnen. Daarom is er gekozen om het pand in zijn geheel met de kwast te schilderen in een gesiliconiseerde lak. Zodat je een authentiek, stroperig effect krijgt. De vakjury was lovend over zijn prestatie: “De winnaar heeft meer dan uitstekend werk geleverd, hij heeft al zijn kennis en kunde ingezet en dat is veel’’, aldus de juryvoorzitter.

Powered by Blog Grabber