Samen even creatief uit de zorg

Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert ook in 2018 maandelijks ‘Samen even uit de zorg’ als een laagdrempelige vorm van respijtzorg. De opzet is dat mantelzorgers drie keer per maand even uit de zorg kunnen stappen. Degene die mantelzorg ontvangt en er eventjes uit wil komen, is ook van harte welkom.Samen even creatief uit de zorg

03-05-2018 19:19 – Ingezonden door Redactie

Steunpunt Mantelzorg Verlicht organiseert ook in 2018 maandelijks ‘Samen even uit de zorg’ als een laagdrempelige vorm van respijtzorg. De opzet is dat mantelzorgers drie keer per maand even uit de zorg kunnen stappen. Degene die mantelzorg ontvangt en er eventjes uit wil komen, is ook van harte welkom.

Op dinsdag 8 mei van 14.00 tot 16.00 uurzijn mantelzorgers en zorgvragers welkom in het Theehuis in de tuin van Peppelrode aan de Ds. Th. Fliednerstraat 5 in Eindhoven. In het Theehuis wordt een creatieve activiteit aangeboden. Dat kan variëren van het maken van fraaie crêpe bloemen tot het maken van een fraai collier tot het versieren van een simpele doos met een mooie stofje! Het blijft een verrassing welke creativiteit die middag vorm gaat krijgen.

Mantelzorgers die langdurig zorgen voor een ander vinden het vaak moeilijk om ook goed voor zichzelf te zorgen. Toch is het van groot belang dat ze af en toe in een ontspannen sfeer even op adem kunnen komen. Dit zorgt ervoor dat ze de zorg beter vol kunnen houden zonder zelf op te branden. Mantelzorgers zijn vrij om hun eigen invulling te geven aan deze middagen. Er is voldoende begeleiding aanwezig.

Naast deze bijeenkomst op de tweede dinsdag van de maand zijn er ook op twee andere locaties bijeenkomsten. In groendomein Wasven wordt er op de eerste donderdag van de maand gewandeld door het gebied met deskundige vrijwilligers met het thema ‘natuur’. De bijeenkomst met ‘verzorging en ontspanning’ door de SUMMA studenten vindt plaats in Lokaal+ van het Summa College op de derde dinsdag van de maand. Meer informatie en de precieze data in 2018 zijn te vinden in de flyer Samen even uit de zorgdie u kunt aanvragen bij Steunpunt Mantelzorg Verlicht of bekijken op de site van www.mantelzorgverlicht.nl

Voor meer informatie en aanmelden kunnen mantelzorgers of zorgvragers contact opnemen met Steunpunt Mantelzorg VerlichtEindhoven op telefoonnummer 088 0031 288 of info@mantelzorgverlicht.nl Bent u op zoek naar vrijwilligerswerk en hebt u belangstelling, neem dan ook contact op met Steunpunt Mantelzorg Verlicht.

Steunpunt Mantelzorg Verlicht Eindhoven organiseert activiteiten ter ondersteuning van mantelzorgers. Voor meer informatie neemt u contact op met Steunpunt Mantelzorg Verlicht.
Als u behoefte heeft aan ondersteuning, kunt u een afspraak maken of langskomen tijdens het inloopspreekuur. De spreekuren zijn – behalve op feestdagen en in schoolvakanties – iedere maandag van 13.00 tot 15.00 uur en iedere vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur bij GGD Brabant-Zuidoost, Clausplein 10 in Eindhoven.

Powered by Blog Grabber