Samenleven met psychische klachten

Een depressie, een angststoornis of een burn-out komen vaak voor. Als iemand psychische problemen heeft, heeft dit gevolgen voor de mensen om hem of haar heen. Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée, de auteurs van het boek ‘Samen leven met psychische klachten’ geven op woensdag 25 april bij Bibliocenter…Samenleven met psychische klachten

03-04-2018 14:02 – Ingezonden door Redactie

Een depressie, een angststoornis of een burn-out komen vaak voor. Als iemand psychische problemen heeft, heeft dit gevolgen voor de mensen om hem of haar heen. Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée, de auteurs van het boek ‘Samen leven met psychische klachten’ geven op woensdag 25 april bij Bibliocenter Weert een interactieve lezing over de zorg voor mensen met psychische problemen en het effect voor hun naastbetrokkenen. De lezing is gratis. Het begint om 19.30 uur en duurt tot 21.30 uur. Je bent welkom bij Bibliocenter Weert aan de Wilhelminasingel 250.

Psychische aandoeningen komen veel voor. 43,5 procent van de volwassen Nederlandse bevolking heeft er ooit een gehad. Ruim vijfhonderdduizend mensen zorgen voor iemand met een aandoening zoals depressie, een autistische stoornis en angststoornissen. Dit is twaalf procent van alle mantelzorgers. Zij krijgen veel op hun bordje: de zorg over de ziekte en dilemma’s rond de behandeling, verantwoordelijkheid voor het reilen en zeilen thuis, werk en inkomen en sociale contacten. Ook zijn er veel kinderen en jongeren die opgroeien met een ouder met een psychische aandoening. Deze mensen, die mantelzorger zijn voor hun naaste, willen wel ondersteuning, maar kunnen deze vaak niet vinden. Ook rust er nog steeds een taboe op psychische ziekten, waardoor hulp vragen lastig is.
Ingrid Schoen en Mirjam van Pagée, de auteurs van het boek ‘Samen leven met psychische klachten’ gaan in hun lezing in op onderwerpen als: de invloed van psychische klachten op relaties, de omgang met hulpverlening, zorgen om en voor kinderen, zingeving, werk & mantelzorg.
Ook als je niet met psychische problemen in je omgeving te maken hebt ben je natuurlijk van harte welkom bij de lezing. Deze avond is mogelijk gemaakt door Bibliocenter en het Steunpunt Mantelzorg van Punt Welzijn. Het Steunpunt Mantelzorg is deze avond aanwezig voor informatie. Aanmelden kan via de agenda op www.bibliocenter.nl.

Powered by Blog Grabber