Schepencollege Overpelt neemt afscheid in stijl

Het aftellen naar 1 januari is nu echt begonnen. Vanaf dan zal de gemeente Overpelt ophouden te bestaan. Niet alleen het einde van een legislatuur maar van een heel tijdperk. Na zes jaar vruchtbaar samengewerkt…Schepencollege Overpelt neemt afscheid in stijl

23-12-2018 18:05 – Ingezonden door Redactie

Het aftellen naar 1 januari is nu echt begonnen. Vanaf dan zal de gemeente Overpelt ophouden te bestaan. Niet alleen het einde van een legislatuur maar van een heel tijdperk. Na zes jaar vruchtbaar samengewerkt te hebben was dat voor het Overpeltse schepencollege een reden om op een “historische” manier afscheid te nemen. Dat deden ze in de stijl van de schilderijen van de gilden die o.a. Frans Hals in de zeventiende eeuw maakte. Om het beeld levensecht te maken werd er gegrasduind in de archieven van het gemeentehuis. Daar waren de ideale rekwisieten te vinden; zeventiende eeuwse boeken en notulen, authentieke kandelaars van de vroegere raadszaal en uiteraard het echte zwaard van Drossaerd
Clerkx. Andere “parafernalia” werden gevonden bij een grote Zweedse meubelgigant of bij welwillende vrienden en familieleden. Het Overpeltse college heeft de afgelopen jaren met de organisatie van groots opgezette fototentoonstellingen bewezen dat het een groot hart voor de fotografie en erfgoed heeft. Met deze foto willen ze deze traditie hoog houden.

Powered by Blog Grabber